2023. november 28., kedd

ABC sorrendben (2023.11.15 ; 11.25.)

Úgy döntöttem, hogy a CD és dvd-s lemezgyűjteményem ABC sorrendbe teszem, mert így sokkal rendezettebb. A bakelit lemezeim sorrendjét azonban változatlanul hagytam, mivel leszoktam a vételükről. Már nem vásárolok bakelit lemezeket, ugyanis nagyon drágák. Karácsonyra azonban kénytelen voltam egyet rendelni, mert CD-n nem forgalmazták az adott albumot. Ha megérkezik, majd külön cikket írok róla. Maximum ebből áll a jövőbeni bakelitvásár. Nagyon érdekelt Laura Pausini új albuma is ebben a formátumban, de pofátlanul drága. 13 ezret nem ér meg a két lemezből álló album.


Külön kategóriákat alakítottam ki. Vannak lemezek, melyeket sokszor meghallgatok, de vannak, melyeket csak alkalmanként. Mindegyik kategória külön helyet kapott. A rendes CD polcomon vannak az intenzíven hallgatott CD-im, melyek nem tartalmazzák a maxi lemezeket. 309 db van összesen, melyekből néhány kiadvány több albumot is tartalmaz. Ilyen pl.

-Phil Collins: Take a look at me now (8 CD)

-Michael Bolton: Original album classics (5 CD)

-Al Jarreau:  Original album series (5 CD)

-Genesis: 2 CD’s original (Genesis, Invisible Touch)(2 CD)

Pablo Alborán: La Cuarta Hoja (Album+2 CD-s koncertes lemez =3 CD)

Összesen: 327 db lemez van a polcomon.



A pincéből felhoztam a pár éve levitt régi CD-s tárolóimat, melyeket már nem lehet kapni. Oda kerültek a ritkán hallgatott lemezek. Ezeket az albumokat csak néha veszem elő. Ezekből összesen 76 db van, melyekből 18 db maxi CD. Ezek a lemezek egy része úgy lett meg, hogy kaptam őket, vagy ingyen el lehetett hozni. Volt amiket még megvettem. Így egybevetve összesen 327+76=403 db CD-m van a polcokon. De ha hozzájuk tesszük a bakelit lemezekben található CD-s kiadásokat, és a dvd-kben található CD-ket akkor 412 a végeredmény. Hozzáteszem, hogy a dvd polcomon van Alejandroi Sanz új albuma, a Sanz ami dvd tok alakú keménytáblás könyvben van. Így jött ki végül a 412 CD.

A bakelit lemezeimből 73 db van. Idén már nagyon keveset vettem. A VHS és zenei magnókazettáim helyhiány miatt bekerültek az ágyamba, így azokat nem vontam bele a számlálásba. Idővel valamikor, ha minden jól megy, akkor ismét előtérbe kerülnek.

Fontosnak tartottam, hogy ABC sorrendbe tegyem a gyűjteményem, mivel egyrészt könnyedén megtalálom az adott lemezeimet, másrészt a lemezboltokban is így rendezik el. Nem számít, hogy milyen műfaj szerint, csak az ABC sorrend a lényeg. Ugyanezt csináltam a filmes és sorozatos gyűjteményemmel is. J



Nehéz munka volt, de megérte. Igaz, így összevissza lettek a műfajok, de utólag belegondolva „jóvanazúgy!” J A telenovellás dvd-im maradtak külön műfajban, de ott is ABC sorrendes elrendezést csináltam.

Felújított fényfüzérek és az új megvilágítás

A CD-s polcomon kicseréltem a ledes drótokat. Újakat építettem be, továbbá elővettem a néhány évvel ezelőtt megvásárolt színes fényfüzéreimet, melyeket a polcaim tetején végigvezettem. Idén több világítás lesz, amelyeket minden évszakban különleges alkalmakkor fogok felkapcsolni. J




Sajnos a régi ledes drótokat ki kellett dobni, mivel tönkrementek. A napokban pedig elkezdem a karácsonyi arculatokat kiépíteni, hisz rohamosan közeleg advent első vasárnapja. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.