2023. október 25., szerda

VISSZATÉRÉS AZ ÚSZÁSHOZ (2023.10.17;2023.10.24.)

A nyári szünetet követően ismét visszamentem Vados Bencéhez úszni. Rám is fért, mert szükségem volt rá. Kicsit nehézkes volt a visszaszokás, de a második héten már visszarázódtam. Nagyon keveset felejtettem, szerencsére be tudtam hozni rövid idő alatt a lemaradásom. Szerencsém volt, hogy Zalakaroson a lenti medencében tudtam gyakorolni. Ideális volt az a nagy medence az úszáshoz.

Ami mindig nehezen megy az a légzéses gyakorlatok. A lényege az, hogy mély levegőt kell vegyek, és a fülemig a vízbe tenni a fejem. 2-3 másodperc után víz alatt kifújni a levegőt majd kiemelni a buksimat. Ezzel így nincs is baj, csak akkor, ha egymás után kétszer kell megcsinálni a feladatot. Ekkor lesüllyedek. Zalakaroson is ez volt. Az-az ún. folytonosság nem megy. Talán egyszer sikerült, de az sem 100%-kosan.

Az október 24-i úszásóra egy kis balesettel kezdődött. Elcsúsztam a kövön, de csak picit ütöttem meg magam. Az óra előtt mindig gyakorlok egy kicsit, melyet felvettem a telómmal. Utána pedig kezdődött Bencével az oktatás. Aznap karikákat dobott különböző helyekre hogy azokhoz elússzak és a víz alatt beléjük fújjak. Nagyon vicces volt, de tanítócélzatú. Közben mindenféle gyakorlatokat kellett csinálnom, ill. a lábtempót is gyakoroltuk. Ez volt a hogtiedos kacsás mozdulatos feladat. J Elég, ha én tudom mi is. J A lábtempós feladatoknál figyelni kell arra, hogy a lábam ne legyen a víz felett és ügyelni kell arra, hogy betartsam a 2-4 másodperces kilégzést a víz alatt. Ez nem mindig sikerül.

Bence nagyon türelmes, de a nehézségek az úszásnál is megjelennek. Figyelek rá, de nem mindig értem miket mond. Akkor esik le, amikor megmutatja, miket kell csinálni. Újra sok információrengeteggel szembesülök és ez rossz. L Nem Bence a hibás, én nem tudok egyszerre mindent megérteni. Ezért is vagyok lassú. Ugyanez volt a spanyol iskolában is. Nem tehetek róla. De azt gondolom, jól haladok az úszással. Csak hosszú idő kell, míg teljesen belejövök. Remélem sikerül.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.