2023. március 19., vasárnap

ÚJ SOROZATOM: ODAÁT: LELKEM A LEVEGŐBEN

 

Hát az úgy kezdődött, hogy egyik nap még újév után nem sokkal böngésztem a libristo.hu-t és elszántam magam arra, hogy megvegyem az Odaát sorozat 3 db-os mini zsebfüzet csomagját. Amikor aztán megérkezett írtam is róla egy cikket, melyben megmutattam milyenek is a füzetkék.

https://benlacosta.blogspot.com/2023/01/konyvfuzetajanlo-supernatural-pocket.html

Az egyik vonalas, a másik kockás, a harmadik pedig sima volt. Mindegyik zsebfüzet fekete színű, különböző mintákkal. Azt olvastam róla, hogy olyan rajongóknak ajánlják, akik saját történetet szeretnének írni. Hát rászántam magam arra, hogy belevágjak életem egyik izgalmas fantáziadús kalandjába és saját sztorit írjak a sorozat alapján. Megvallom nem igazán terveztem meg, hogy mit is tartalmazzon a történet, hogy épüljön fel. Aztán eldőlt. Úgy vezettem a részeket, mintha naplós bejegyzés lenne. Múlt és jelen időben fogalmaztam.

Írás közben spontán jöttek belőlem az ötletek, az adott konkrét helyzet felépítése, a cselekmények összerakása. Minden egyes részt füzetszám és egész epizódszám szerint jelöltem. Pl. az első füzet: I.1; II.2. (14.), III.10. (34.). Nem akartam megfeledkezni a valós epizódszámozásról. Sok TV újság csak az évadszámozásokat képes berakni, nem a teljes epizódszámozást. Bár úgy lenne értelme, ha mindkét verzió olvasható lenne, így könnyebb és elegánsabb lenne az elrendezés.



Az Odaát: Lelkem a levegőben címet a 2000-ben megjelent Alejandro Sanz: El alma al aire címe alapján választottam ki. Úgy döntöttem, hogy azt a sötétes, belső hangtartalmú hangulatot beillesztem a szériámba. Egy olyan Odaát sorozatot akartam létrehozni, amely az én ízlésemnek megfelelő, ahol nem az átlagosság nyer. Fontosnak tartottam, hogy Sam és Dean benne legyenek, mert hisz ők alkotják a sorozatot. Benne vannak, ennek így is kell lennie, de ezúttal kicsit mellékszereplőkké válnak az én történetemben. A főszerepben én, Ben Lacosta vagyok, aki egy teljesen más univerzumba került és keresi a kiutat. Természetesen a sztori lényegét nem szeretném elárulni, mert rengeteg váratlan csavar lesz benne. Nem mondanám, hogy tökéletes a történetem. Néhol csapongok, itt-ott kisebb hibák is vannak, de nem könnyű arra koncentrálni, hogy először kézzel írom le a zsebfüzetekbe a történet részeit, majd automatikusan javítva begépelem. Itt sok koncentráció volt, amelyre két hónapot szántam. Mindenesetre izgalmasak a részek és természetesen lesz majd folytatása más címmel. Sam és Dean mellett beleírtam kedvenc telenovellás színésznőmet, Silvia Navarrót, ill. a Villanegra családot is, kiket én találtam ki. A Lelkem a levegőben egy ún. telenovellás Odaát, amelyben két különböző műfaj találkozik és keveredik egymással.






A zsebfüzetből csupán ennyi oldalt szeretnék megosztani. A begépelt változat persze a javított változat, és az automatikusan elzárva lesz a kisfüzetekkel együtt. A netes közönség mindössze a vágott verziót kapja kézhez online formájában, mert a kézirat és a begépelt vágatlan változat tartalmaz személyes, intim részleteket, melyeket nem szándékozok közzétenni. Ha a világ elfogadó lenne, és Magyarország nem lenne ennyire betegesen homofób (tisztelet a kivételeknek) akkor simán beraknám a teljes anyagot.

http://benovelas.hu/index.php/odaat-lelkem-a-levegoben

A sorozatom elolvasható a weblapomon

A következő szériát nem tudom, mikor kezdem el, de a történet a két szintén libristo.hu-ról rendelt nagyobb füzetben lesz olvasható, melynek lesz begépelt vágatlan és utólag vágott verziója. Ott sokkal több minden lesz, mint ebben az új sorozatomban. Természetesen akkor lesz majd csak közzétéve a legújabb Odaát sorozatom, ha mindennel elkészültem. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.