2023. március 25., szombat

ISTVÁN BARÁTOMMAL A FELÚJÍTOTT 3-AS METRÓBAN

Arra gondoltam, hogy megünneplem István barátommal külön a névnapom és elhívtam március 24-én pénteken hogy megnézzük a most átadott 3-as metró újabb megállóit. Eleinte úgy volt, hogy Kelenföldön találkozok egy CD-s ügyféllel, de végül a találkozó nem jött össze.

15 órára volt megbeszélve Istvánnal a találkozó. Előtte arra gondoltam nyomtatok, aztán veszek pár dolgot az Allee-ban. Már nagyban készülődnek a húsvétra és számos különleges csokit kezdtek árulni a Lindtben.









Vettem néhány db csokit, majd egy fémes tojás dobozt, ami 1599 Ft volt csak. Nagy sláger a Lindt csoki nyuszija. Nekem is van, melyet még tavaly kaptam, de sosem ettem meg, mert nagyon értékes.

Bementem a C&A-ba, hogy zoknit vegyek, de amit kerestem sajnos nem volt. A papírboltba mentem ezután, hogy vegyek néhány új filctollat. Nagyon szép színekre bukkantam a Metallic változatokból. A Stabilós tollak már 990 Ft-ba kerülnek! Találtam arany és ezüst színben. Fél áron ugyanazt a minőséget, de vettem Faber Castelles tollakat is. A Brush pen változatból egy feketét és egy pirosat, ugyanis a művészetterápián legutóbb kifogyott a piros szín.

A Stabilo ecsetfilcek nagyon sokba kerülnek, így lemondtam róluk. Volt rá pénzem, megengedhetem magamnak, csak nem szívesen költök rá. Vannak tollak és olyan egyéb termékek, amelyek nem érik meg az árukat. 12 db-os Stabilo ecsetfilces készlet legalább egy tízesbe kerül!



Vásároltam egy türkizkék Stabilo tollat is, amely 450 Ft volt csak. A kéziratos új Odaát sorozatomhoz vettem. Ha kifogy a fekete, az új színnel folytatom. J A Stabilo tűfilcek nagyon megbízhatóak, szépen fognak és öröm velük írni. Középiskolás koromban sokat használtam őket. Vettem még egy új kék színű mappát amelybe a nyomtatásaimat rakom bele. Sötétkék színű, így ha bekoszolódik, nem látszik majd rajta. A Barcelonásat nem dobom ki, hanem művészetterápiás rajzokat rakok majd bele.  

Voltak a kedvenc zselés tollaimból, de csak lefotóztam őket. Az Uniball tollak ára is az egekbe szöktek. A kedvenc sötétkék színű hamar csütörtököt mondott, amikor az Odaát sorozatom zsebfüzetét írtam. L

A nyugatiba érve Istvánnal akkor futottam össze. Pár perccel hamarabb érkezett meg. A Westendben vettem új telefontokot, mert a régi már agyon volt használva és kezdett szétesni. Ugyanolyan színűt vettem. Ezüstöset. Érdekes volt, amikor a telefonom kivettem a régi tokból. Olyan táblás csoki alakja van. Nagyon vékony a telefonom. J Már tavaly le kellett volna cserélnem a tokot. Csoda hogy eddig kibírta. A régi, elhasználódott tok a szemétben végezte.

A C&A-ban találtam zoknikat. Vettem 2x3 párasat. Nagyon szeretek ott zoknit venni. Sport zoknit is vettem hogy az autós túrákon azt hordjam. Hosszúak és védik a lábaimat mászkálás közben. Az egyik autós túra során sajnos szandálban mentem és eléggé megsérült a lábam mikor gazos területen sétáltam Istvánnal.















Most is sokan voltak a Nyugati pályaudvaron. Készítettünk Istvánnal közös képeket. Nagyon jól éreztük magunkat.
























Az Arany János utcánál elővettem a Laura Pausini lemezeket, melyeknek színvilága odapasszol az állomás hangulatához. Tök jó volt! J Végre a ferdeliftet is kipróbálhattuk ott, mert múltkor sajnos nem sikerült mikor az átadás napja volt.

Istvánnak mind2 állomás tetszett. Neki is épp úgy hiányzik a retrós hangulat, mint Eszternek, a pszichológusomnak. Mikor voltam kedden nála mondta, hogy ugyan szép modernek az állomások, de ő a régi arculatot sajnálja. Sajnos eléggé le voltak pusztulva az állomások és muszáj volt korszerűsíteni. De nekem nagyon tetszik az új arculat. Mondtam Eszternek és Istvánnak, hogy a weblapomon sok régi kép van a 3-as metróról. Csak azt sajnálom nagyon, hogy anno a 2-es metró lezárása előtt nem fotóztam még. Mert akkor fennmaradhatott volna az akkori arculatokból is számos képanyag. A Pillangó utcai állomásról vannak régi képeim még 2006-ból, de az a lemez sajnos tönkrement. L











Istvánnak megmutattam a Dózsa György úti lifteket. Az alagút olyan hatalmas és tágas volt. Készítettem extra videókat is. Nagyon kellemes volt. Visszafelé a Deák térre is beugrottunk és megmutattam Istvánnak a kedvenc alagútrendszerem.







István is épp úgy odavan az alagút világáért, mint én. Bárcsak sétálni lehetne bennük! Milyen kellemes is lenne. Olyan meleg volt kint az utcán, de a metróban kellemes hűs volt a levegő.

A nyugatiba érve szerencsés voltam, hogy le tudtam fotózni a felszínhez közeli állapotot, amikor egy vonalrendszer várja az utasokat. Ezt mindenképp le akartam fényképezni.

Bementünk Istvánnal a Radnóti Miklós utcai használt lemezboltba, de nem találtam meg azt, amit kerestem így elindultunk a Figaro kert felé, de az zárva volt sajnos. István és én egy közeli kocsmaszerű vendéglőbe mentünk, bár az ottani csapos nem volt épp szimpatikus. 18-21 óráig voltunk ott. Sült krumplit ettem. Gondoltam, hogy ott megvacsorázok. A telefonom sajnos lemerült. Hamar lement a %. 21:37-kor indultam haza miután Istvánt kikísértem az állomásra. 22 után már itthon is voltam. Nagyon jól eltelt ez a pénteki nap, bár nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. L Valamikor tervezek metrós galériafrissítést csinálni a 2-es és a 4-es vonalon. A 4-es metrónál bizonyos megállókból kevés képanyagom van fent a weblapomon és azokat fel kell töltenem újabbakkal. Most a 3-asnál van elég fotóm. Május végére tervezik átadni a Nagyvárad tér és Lehel téri megállókat. Gondolom, pont a hónap végét fogják kivárni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.