2021. december 8., szerda

ZENEAJÁNLÓ: KENNY G: NEW STANDARDS

 


Mikulásra megvettem magamnak Kenny G új albumát, ami már ősszel előrendelhető volt. Az album december 3-án jelent meg. Nagyon szeretem ennek az embernek a zenei stílusát. Szaxofonista és egyben énekes is. Mikor gyerek voltam és megvolt szüleimnek a csepeli telke akkor sokat hallgattam egy régi magnókazettát, amelyen szaxofonos zene volt felvéve. Akkor még nem tudtam, hogy Kenny G-nek az 1992-es Breathless című albumáról van szó. A lemezt megvettem 500 Ft-os áron a lemezbörzén néhány éve. 10 évvel ezelőtt pedig az Essential válogatásalbumát, amin sok slágere meghallgatható. 2011 végén a teljes diszkográfiát letöltöttem torrentről, így betekintést nyerhettem Kenny G összes albumába.





Eredetiben ez a három album van meg. A Breathless a kedvenc Kenny G lemezem. Az idei album is csodálatos, kissé karácsonyi hangulatú, ám napközben nem annyira jó hallgatni, mert sokkal inkább esti és vacsorazene. A New Standards című album nyugtató, relaxáló és van egy kis karácsonyi hangulata is. Mindenképp sokat lesz hallgatva idén a szeretet ünnepén. Lujzimnak tetszett mikor betettem, mert közben csináltuk a gyertyákat.





Örültem, hogy a New Standards-nek műanyag tokos kiadása van és nem olcsó papíros verziója. Legalább egy órás az album és nagyon „kiadós”. Remekül lehet relaxálni mellette és egyben alkotni és vacsorázni. Ideális egy karácsonyi és romantikus vacsora mellé. A nyugalom szigetét árasztja magából. Én nagyon szeretem az ilyen zenéket, mert ellazít belül és a lelkivilágomnak is jót tesz. Olyan, mint egy lelki kábítószer. Kint tombol a hideg tél, bent pedig kellemes meleg van és ráadásképp ez a zene fokozza ezt a különleges hangulatot. Mindenképp ajánlom azoknak, akik a szép és romantikus zene kedvelői.

https://open.spotify.com/album/506fHBZgoF2BO7bMdNj0fW

Az album elérhető a spotifyon is.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.