2021. december 1., szerda

ODAÁT: A SZAKÁCSKÖNYV ÉS A 100 DARABOS KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY

 

Felfedeztem a neten egy idegennyelvű könyvekkel foglalkozó weboldalt, a libristo-t. Ezen az oldalon rendelni lehet külföldről mindenféle olyan könyvet, amelyet Magyarországon nem forgalmaztak és nem is fognak. Persze nemcsak könyveket, hanem különleges kiegészítőket is árulnak. November elején elhatároztam, hogy megrendelem az Odaát című sorozat hivatalos szakácskönyvét, amelyben nagyon jó receptek vannak. Volt szerencsém belekukkantani az amazon.com-on és ott állapítottam meg, mennyire színvonalas és ilyen jó receptek vannak benne. Gondoltam, hogy megrendelem. Angol nyelven érhető el a könyv, mert sajnos Magyarországon nem adták ki. Itt nálunk az örök mánia az angol királyi család, és az angol szakácsok újdonságai kerülnek sorra mindig. 



Az Odaát szakácskönyvben nagyon sok jó kép van. Nemcsak a két főhős van benne, hanem különböző ételek receptjei. Néhányat meg is szeretnék csinálni az év végéig, főleg szilveszterre. Arra gondoltam, hogy havonta egy receptet elkészítek, és azt megmutatom egy cikk formájában, melyhez fotókat készítek és megosztom az adott receptet magyarul. Nagyon finom hamburgerek, húsételek vannak benne. Főleg az én ízlésemnek megfelelő. Nagyon szeretem a különleges ételeket és szívesen kipróbálok új dolgokat. Édesanyám is számos finom ételt szokott készíteni, melyet teljes odaadással csinál.

Édesanyám és a nővérem gyűjtenek szakácskönyveket. Kedvencük Nigella Lawson és Mary Berry, de másfélét is szeretnek gyűjteni. Főleg édesanyám, aki nemrég a Downton Abbey szakácskönyvet szerezte meg és én is belenéztem. Jó, ízléses, csak zavaró, hogy folyton az angol receptvilággal foglalkoznak a magyarok, ill. hogy mit eszik Elisabeth királynő. Inkább nem megyek bele ebbe, nem ide tartozik a téma. Édesanyám megrendeli a könyveket és én elmegyek értük a Libribe.

A libristo oldalán felfedeztem másféle Odaátos cuccokat is. J Egy 100 db-os képeslapos gyűjteményt, amely pillanatképeket mutat be a sorozatból. Vannak, melyeket felismertem, de rengeteg olyan fotó van, amit nem láttam korábban. Olyan képeket is láttam, melyekből az egyik egy évad borítója. Nálunk Magyarországon csak az első évad jelent meg. Nemrég véget is ért Amerikában a sorozat 15 szezon után és már blue ray-en elérhető a komplett széria.

Nagyon szép dobozban vannak a képeslapok és 100 darab van benne! Maga a doboz is nagyon különleges. Mintha egy kártyajáték lenne. Örültem annak, hogy végre van ilyen kiadása is egy általam kedvelt sorozatnak. Kár, hogy telenovellákból nincsenek ilyesmik. L Nemcsak a két srác miatt szeretem az Odaát sorozatot, hanem a története miatt is. Jaredért valósággal rajongok! 

Készítettem egy ún. unboxing videót, mert a neten nem nagyon lehet találni olyan rajongót, aki részletesen megmutatja egy adott termék külsejét. Ritka, amikor belefutok egybe. Van egy szemüveges lány, aki még a teljes sorozatot is megvásárolta, ill. megmutatta a szakácskönyvet, de zavaró volt, hogy ide-oda forgatta a kezeiben és nem nagyon mutogatta belül a tartalmat.

Lehet kapni Odaátos naptárat, de azt soknak tartom az árát, így az kilőve. Azt gondolom egyelőre ennyi elég is a sorozattal kapcsolatban. Ezeket a képeslapokat sehova sem teszem ki, hanem a dobozában tárolom őket. A youtube-on megnézhető a videóban. Természetesen ezt is meg lehet rendelni a libristonál akit esetleg érdekel. Rajongóknak kötelező vétel.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.