2018. augusztus 17., péntek

CD AJÁNLÓ: IL DIVO: Timeless



Megjelent az IL DIVO együttes új albuma Timeless címmel. Idén áprilisban írtam róluk egy cikket amikor a válogatásalbumukat vásároltam meg:

Már hónapokkal korábban olvastam, hogy új lemezük készül, illetve hogy idén szeptemberben Magyarországon is fel fognak majd lépni. Budapesten néhol már láthatóak a koncert plakátjai is.

A Timeless egy közel 40 perces album, melyeken olyan ismert dalok hallhatóak új köntösben, mint Adele : Helloja, Robbie Williams: Angelse, illetve a Love story betétdala. Ezeken kívül más ismert szám is hallható az új fekete korongon. Romantikus, megható lemez, mely csodálatos ajándék egy Valentin napra, születésnapra, karácsonyra, névnapra, vagy esetleg házassági évfordulóra. Igazi szerelmes meglepetés, melyhez illendő egy doboz különlegesen finom csokit is ajándékozni szívünk választottjának. Kicsit rövidnek találtam a lemezt, mert egyszerűen nem lehetett betelni vele. Szebbé teszi, hogy nemcsak angolul, de spanyolul, franciául és olaszul is vannak dalok. A kedvencem az Adele dalának feldolgozása, a Hola:



Nagyon érzelem előhozós, ami azt jelenti, hogy felszínre hoz egy csomó rejtett érzést, emléket. A szép zene hallgatása ezzel jár. Az album hallgatása ideális egy romantikus vacsora elfogyasztása mellett is. A CD kiadás így néz ki:






Az IL DIVO új albuma elérhető a spotifyon is:

Az album címe: Timeless (Időtlen). Ha már elemezni szeretném az albumot, akkor leírom pár gondolatom. Örökzöld romantikus slágereket tartalmaz a lemez, melyek az évek múlásával is képesek hódítani, megérinteni a lelkünk és szívünk. Eszembe jutott még anno egy középiskolai irodalomóra, amelyben a romantikát tanultam. Az irodalom tanárnőmnek volt egy megjegyzése arról, hogy amikor a villamosra várt és Valentin nap volt akkor két fiatal beszélgetését hallotta. A pasi ócsárolta a kedvese anyját, amiért késett. Ahelyett hogy a lány pofán csapta volna még a pasi nyakába borult. A tanárnőm megkérdezte magában azt, hogy ez a szerelem? Sajnos a jelenkorban valóban ez zajlik. Az is szomorú, hogy a valódi érzelmek egyre kevesebb emberben találhatóak. Főleg a mai világban, ahol a gyűlöletet oltják az emberekbe, kiölve az érzelmeket, szeretetet, összetartást és odafigyelést a másikra. Belegondolni is borzalom, hogy ennek idővel mekkora káros következményei lehetnek. A legfontosabb az, hogy akinek megmaradt még a józan esze az harcoljon a valódi értékekért és ne hagyja, hogy a rossz emberek azt is szétmarják. A szép zene nagy segítség abban, hogy az értékek, főleg a belsők ne tűnjenek el örökre belőlünk, hanem továbbéljenek, működjenek. Az is nagyon fontos, hogy bármi is történjen, legyenek érzéseink. Az érzelmek fontosak, mert ez a szeretet egyik fő alapja. Az IL DIVO új lemeze egy érzelmi zenei érték, melynek fekete fehér borítója a múlt színét jelképezi, az aranylogó pedig az érték színét emeli ki.

Az IL DIVO új albumát félig meddig, de nevezhetem latin zeneinek is, mely a második helyet foglalja el Laura Pausini: Fatti sentire idén megjelent új lemeze mellett.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.