2018. augusztus 21., kedd

MENTŐRE VÁRVA


Elindultam délután a szokásos nyomtatásra, mivel a BENovelas magazinom legújabb száma hamarosan elkészül, és minden héten elmegyek nyomtatni, hogy az újságnaplóm épp elkészült oldalait betehessem a mappába. A hónap utolsó hetében tűzetem össze az egészet.

A mai nyomtatás elmaradt, ugyanis amikor átkeltem az úttesten és indultam a villamos felé, egy eszméletlen nőt pillantottam meg, aki a fűben feküdt. Rögtön előkaptam a telefonom, hogy mentőt hívjak, ám megjelent egy fiatal lány, aki közölte, hogy már értesítette őket. Mivel mennie kellett én felajánlottam, hogy maradok és megvárom a mentőket. Az eszméletlen hölgy mozdulatlanul feküdt. Voltak, akik percenként jöttek és kérdezősködtek arról, mi van, de akadt olyan is, aki csak keresztülnézett a szegény nőn. A biztonság kedvéért én is hívtam a mentőket, mivel majdnem 15 perce várakoztam és az égen sötét felhők gyülekeztek. Megadtam a címet ahol az asszony hevert. A mentős diszpécser mondta, hogy már sokan jelezték azt, hogy mi történt, de már úton vannak. 40-50 perc múlva érkezett egy motoros mentő, aki elmondta, hogy ismeri a hölgyet és már háromszor kellett hozzá kimenni. Azt is elárulta, hogy alkoholista. Rossz érzés volt ezt hallani. Mi van, ha alkoholmérgezést kapott? A mentős megköszönte a segítségem, és eljöttem. Már nem volt kedvem nyomtatni, hanem elmentem a boltba, azután hazajöttem. Az ablakomból láttam, hogy sokáig ott volt a mentős, hiszen a házammal szemben történt az eset. Nem tudom, hogy van most az az asszony, de remélem már jobban. Azért maradtam ott, mert ha netán magához tér, vagy rosszabb állapotba kerül, legyen valaki mellette. Attól is féltem, hogy kirabolják vagy megverik, mivel a táskája nyitva volt. Ebben a mai világban sosem lehet tudni, hogy milyen emberek ballagnak el mellettünk. Jobb vigyázni.

Megfigyeltem az emberi reakciót. Az a közel 1 órás tortúra alatt sokan akartak segíteni az eszméletlen nőnek. Azokra a személyekre nagyon neheztelek, akik csak néztek, de semmit sem csináltak. Döbbenetes volt az ő hozzáállásuk! Az eset eléggé felzaklatott, mivel nem mindennapi ügyről van szó. Hazafelé menet összefutottam azzal az idős nővel, aki egyike volt azok közül ki segíteni akart a szerencsétlenül járt nőn. Elmondtam neki hogy a mentős megérkezett. Az idős hölgy nagyon hálás volt nekem, amiért ott maradtam az eszméletlen hölgy mellett. Ez természetes dolog.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.