2018. április 27., péntek

ZENEAJÁNLÓ: IL DIVO


Kedves barátnőm, kitől néhány latin zenei énekes zenéjét ismerhettem meg egyszer megemlítette Il Divo zenéjét is. Amikor az együttes 2004-es első lemeze megjelent akkor nem nagyon foglalkoztam vele. Belehallgattam, de nem vásároltam meg az albumukat, mivel nekem inkább komolyzenei stílusú volt. 2011-ben a Cool TV-n vetítették a Sortilegio (Kettős játszma) című telenovellát, amelynek zenéjét az Il Divo énekli. Akkor kezdtem pár számukat megismerni, de az abbamaradt. Tavaly, 2017 karácsonyára a sógorom vett egy 4 lemezes karácsonyi válogatás CD-t, amin rajta volt egy csodálatos dal az Il Divo-tól. A La Fuerza mayor:


Csodálatos dal. Az Il Divo további számait a spotify-on kezdtem hallgatni és főleg a válogatásuk nyerte el a tetszésem. Van egy másik dal, amely egy Mariah Carey feldolgozás, ráadásul spanyolul!
Tegnap megvettem az Il Divo válogatását, amely csak 2499 Ft volt és a 2 lemezes kiadványt vásároltam meg. Ennyi pénzért nagyon megérte. Ha neten rendeltem volna meg akkor több mint a duplájába került volna. A válogatás ráadásul sok spanyol nyelvű dalt tartalmaz, amelytől még jobban tetszik. Zenéjük nagy hatással van rám. Megtalálható a nyugtató és bíztató hatása, Ez a zene üzen nekünk: Vannak az életnek szép oldala is, melynek csodálatos pillanatait mindig meg kell ragadnunk. Az Il Divo remek zenei táplálék, amely leginkább esti muzsika egy vendégségben eltöltött vacsorához, beszélgetéshez. Jó vendégváró lemez is, hisz ismert zenei számok csendülnek fel a fekete és aranyszínű CD korongokon. 






Az Il Divo tagjai különböző nemzetiségű énekesek. Az együttes zenei műfaja sokféle stílusú. Nagyban jelen van a klasszikus zene hatása. Különböző slágereket dolgoznak fel új, szebb stílusban. Ilyenek vannak a válogatáslemezeken is.

Az Il Divo zenéje megtalálható a spotifyon:


Aki meg akarja venni a CD-t annak a 2 lemezes változatot javaslom. Sokkal jobban megéri, mint az egylemezes.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.