2018. március 19., hétfő

SZÍNHÁZAJÁNLÓ: DELILA

Ma este a budapesti Central színházban láttam édesapámmal Molnár Ferenc: Delila című darabját. Az előadás alatt nem volt szünet, csupán félóránként pár perces zene szólt, miközben a függöny mögött átalakították a színpadi díszleteket. Az írás alatt láthatjátok a darab plakátját, mellette a történetet a szereposztással.


Igazi könnyed kikapcsolódás volt számomra a színdarab. Az eleje nem nagyon tetszett, de mikor megértettem a történet lényegét akkor már elkezdtem élvezni. Hangulatos, korabeli stílusú volt az egész mű. Tetszett a díszlet, a fényjáték. A történet is milyen elgondolkodtató. Van egy szobalány, aki szeretne jól férjhez menni, mert szerinte pénz nélkül semmi lenne az élete. Van egy vőlegénye, aki fülig szerelmes belé, de szegény, mint a templom egere. A szobalány pusztán érdekből közeledni kezd a férfi főhőshöz, hogy megszerezze annak pénzét. A férfi kapuzárási pánikban szenved és rabul ejti őt a szobalány szépsége. Mindeközben felesége mindent elkövet, hogy kijózanítsa a férjét. A darab lényegét nem árulnám el, nézze meg az, aki szeretné. Megéri.


Nagy kérdés merülhet fel bennünk: A pénz, vagy a szerelem fontos? Inkább válassza valaki a csillogó, villogó életet? Ha igen, attól még nem lesz boldog. Meglehet mindene a pénze által, azonban az egyszer elfogy, és amit veszünk rajta, az csak átmeneti örömöt okoz. Azonban ha mellettünk van olyasvalaki, aki olyannak szeret bennünket amilyenek vagyunk, az örökké tart, feltéve ha vigyázunk rá. Fontos hogy az ember meg tudjon élni valamiből, de a pénz sosem lehet fontosabb a szeretetnél! 



Készítettem a végtaps közben néhány képet is:


A színház is szép volt:





Aki szeretne egy jót szórakozni, itt a remek alkalom és nézze meg a színdarabot!


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.