2018. március 13., kedd

MÁS


Idén az autizmus világnapja alkalmából elkezdtem forgatni egy rövidfilmet, melynek a Más címet fogom adni. Két féle jelentése van. A Más spanyolul több. A magyar más szó egyértelmű a magyaroknak. Másnak születni, élni, stb. Nemcsak a másságot szeretném bemutatni zenei nyelven, hanem magát az Alejandro Sanz: Más lemezét is. Kiemelni ezt a nagyszerű albumot, amely az egyik kedvenc Sanz lemezem.
Az Alejandro Sanz: Más című lemezcsomag megvásárlása előtt már tudtam, hogy az új bakelit kiadás világoskék lesz. Épp olyan, mint az autizmus színe. Az idei kisfilmemben nagy hangsúlyt fogok fektetni erre az albumra, mivel olyan zenei elemeket tartalmaz, amely jó hatással van a lélekre és a hallgatás során különleges állapotba kerülünk. Én legalábbis biztos.
Abban is biztos vagyok, hogy a súlyosabb autistáknak is beválna a Más album, mivel nagyszerű effekteket tartalmaz. Gazdag érzelmekben, és talán segít abban is másoknak, hogy könnyebben vehessék az akadályokat. Fontosak az érzelmek. Akár az átlagos emberek is meghallgatják. Persze csakis olyanok, akik tudják értékelni a szép zenét és nincsenek teljesen a metál hatása alatt. 
A rendkívüli mínuszos időjárás elvonulása után beköszöntött a kellemesen meleg tavaszias idő. Kimentem hát a kedvenc helyemre, hogy elkészítsem az új rövidfilmem első jeleneteit. Közben persze promóciós képeket is csináltam: 

A padok nem voltak kitéve, így maradt ez a megoldás. 

Az első jelenet forgatása

Forog a kamera

Indulhat a második jelenet


A kisfilmem poszterterve

A képek már nagyon sokat elárulnak. Tudni kell, hogy több fotót is készítettem. Az időzítő 10 másodperc múlva rögzít engem, ha önarcképet szeretnék készíteni. Ha április 7-én is lesz az autizmus világnapi séta, én 2-án akkor is bemutatom a filmet, mivel hivatalosan az autizmus világnapja lesz. Kb. negyedórásra tervezem az új alkotásom. Ezt az albumot lelki szimbólumként szeretném ábrázolni. Bárki, aki meghallgatja meg fogja érezni, hogy miért is rajongok ezért a lemezért. Nemcsak egy 20 éves klasszikusról van szó, de egy valóságos gyöngyszemről is. A kék barázdák között rejlik a csoda, a latin zene egyik varázsa. A film bemutatójakor folytatódik a cikk, részletesebb mondanivalóval.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.