2017. december 19., kedd

estiBEN final

Hosszas gondolkodás után véget ér az estiBEN műsorom. Az utóbbi időben nem nagyon volt kedvem az újabb részek forgatásához és már akkor tervbe volt véve, hogy véget vetek a shownak. Megvallom, nagyon nehéz egy részt leforgatni, mivel a kamera forgása közben a belső zavart nagyon bonyolult kezelni. Egyedül pedig egy idő után már unalmas csinálni. Ugyan István barátom sokszor részt vett a műsorban, elárulta, hogy nem az ő világa ez a videózás. Gondoltam egyet és úgy döntöttem, hogy egyedül viszem tovább a műsorozatot, de aztán abbamaradt. Jobban megy a blogozás. Kiírni sokkal egyszerűbb, mint videóra mondani. Gondoljunk bele abba, hogy az első blogom 2009-ben volt, amit aztán megszűntettem, viszont a 2015-ös újranyitás során elindult a BN Program, mai néven BENovelas magazin, mely a blogom nyomtatott változata. 2015 óta blogot és újságot írok állandó jelleggel. A videós napló pedig különböző neveken 1-1 évig bírta.

El Montaje (Montázs) Sok kicsi sokra megy
Attól még, hogy az estiBEN véget fér, még nem hagyok fel a videózással. A kamerám arra használom, hogy CD-ket, kézműves dolgokat mutassak be, illetve hogy újabb rövidfilmeket készítsek. Csinálok majd rövid videókat, amelyben beszélni fogok egy épp aktuális és lényeges dologról és egy ún. videó montázst tervezek 2018-ban, amelyben ha összegyűlik legalább 60 percnyi anyag, akkor azzal megszületik egy epizód. Bármikor abbahagyhatom, nem kötöm időhöz, és ha úgy tetszik, akkor megosztom. Lesz olyan hogy egy videó 1, 5 vagy 10 perces lesz. Amiről úgy gondolom, hogy személyes azt megvágom, és azt teszem adásba. Magamban kell videóznom, amelyek során olyan felvételek születnek, melyek netre tehetők. Annyi szünetet adok, magamnak amennyire szükségem van. A sok kis videó előbb utóbb egy részt, filmet alkot majd. Meglátom, hogy fog menni. Szeretem a videózást is és jól lenne nemcsak egyedül alkotni. Ez lesz az év videós újdonsága. El Montaje (Montázs) című sorozat. A célom az, hogy a fennmaradt belső zavartságom végleg le tudjam küzdeni. Ezzel nekifutok újból, hátha jobban sikerül majd. A pszichológusnőm mondta nekem, hogy kitartó vagyok. Ez jólesett. Az új széria nem tartalmazza az Esti likőr és az estiBEN korábbi témáit, hanem a jelenlegieket foglalja magába. A részleteket később megírom.

Szeretnék többet foglalkozni a blogommal és a weblapommal. Őszintén szólva az utóbbit nem igazán használom, pedig szeretném fejleszteni. Karácsonykor és a két ünnep között tervezem meg a 2018-as újításokat.

La Fiesta de Navidad Y Gran Final
Az estiBEN utolsó részei a karácsonyról szólnak majd, és a szilveszteri epizód lesz az utolsó. Ha egy ajtó becsukódik, akkor kinyílik egy másik. Egy új élet ajtaja. Kihasználom az újév adta lehetőséget és mindent tiszta lappal fogok kezdeni. Meglátom mi lesz belőle.

Ahogy kémiából anno: Az anyag nem vész el, csak átalakul. Véget ér az estiBEN, de a Montázs elindul.

Az estiBEN összesen 67 vagy 68 részesre lesz tervezve. Ha hozzáadjuk a 2015-ben készített Esti likőr részeit, ami 60 akkor 127-128 epizód. A tavaly forgatott Magány 2x 2 órás és azzal együtt 130 rész. Tehát 3 év alatt 130 epizódos videóanyagot készítettem, ami nem kis teljesítmény! J

Az estiBEN utolsó részét újévkor láthatjátok, amiben majd szóban beszélek a jövővel kapcsolatos változásokról.


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.