2017. december 18., hétfő

DIÓTÖRŐ A BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN

Édesapámmal és Lujzimmal ma elmentünk a Budapest Sportarénába, hogy megnézzük a Diótörőt. A történetet nagyjából ismertem, de különösebben nem nagyon tetszett. A komolyzenei balett nem az én világomhoz tartozik. Nagyon szép és látványos volt az előadás, de untam. Lujzim miatt mentünk el. Ugyanabban a VIP páholyban voltunk ahol tavaly az Eros Ramazzotti koncerten. Lehetett kapni nagyon sós, de finom pop corn-t és az üdítő ingyen volt a bárszekrényben. A Diótörő előadásról készítettem néhány képet:




 Két részre volt osztva a darab. Legalább félórás szünet volt. Úgy gondolom, hogy a Diótörőt rendes színházban kellett volna adni. Pl. a Nemzeti Színházban. Az Aréna valahogy nem volt ideális helyszín.

A VIP részleg az első emeleten volt. Ki voltak téve különböző énekesek arcképei. Örültem volna, ha az én kedvenceim is ott vannak. Persze, latin zenei énekeseket nem hívnak meg. Igaz lesz márciusban Enrique Iglesias koncert, de a többiek? Ricardo Montaner, Alejandro Fernández, Laura Pausini? Phil Collins? Ugyan ő nem spanyol zenét ad, de nagy kedvencem. Lara Fabian nem olyan rég volt Budapesten és most 2018. áprilisára ismét meghívták. Számos olyan énekes van, akiknek itt lenne a helye az Arénában, de sem most, sem máskor nem fog sor kerülni arra, hogy a spanyol zenei énekesek is helyet kapjanak itt. Ez pedig nagyon szomorú dolog. Eros Ramazzotti olasz, de mégis a latin zenéhez tartozik. Csoda hogy ő eljött, nem is egyszer. Csoda az is, hogy tavaly el tudtam menni a koncertjére.

A Diótörőre sokan eljöttek, de nem volt teltház. Délután 3 után kezdődött. A darabot nézve szépnek tartottam, de nem jött be. Ráadásul a sok táncikálás során nem tudjuk, hogy pontosan miről szól az adott jelenet. Aki szeretné megnézni a darabot nyugodtan tegye, hátha bejön nektek.

Pár szelfit készítettem a 12-es páholyban:

 Addig se unatkoztam! :) 

 B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.