2017. december 14., csütörtök

CD AJÁNLÓ: Pablo Alborán: Prometo


 Pablo Alboránról először 2011-ben hallottam. Annak az évnek nyarán Barcelonában vettem meg az énekes első lemezét, a Pablo Alboránt, amely nagyon megtetszett nekem. Lenyűgözött maga az énekes és a különleges énekhangja.

Novemberben jelent meg a Prometo (Ígérem) című albuma, amelyet ma sikerült megvennem. Ismerve a hazai ízlést, sajnos ezt a CD-t sem árulják nálunk, pedig sikere lenne. Import CD, ahogy a többi latin zenei újdonság. Csodálatos a lemez. Mindössze két dal nem tetszik benne, de a többi nagyon! J Van benne egy kis bulizós hangulat, de mellette a romantikus oldal. A Prometonak megjelent normál, normál deluxe, illetve extra deluxe kiadása. Én a normált tudtam megszerezni. A normál deluxe kiadás tartalmaz a CD mellett 40 db képeslapot az énekes arcával. A szuper deluxe kiadás a képeslapok mellett a Prometo bakelit kiadását és egy 2018-as naptárat is magába foglal. Jó lett volna az utóbbit beszerezni, de sajnos ez lehetetlen volt. Örülök, hogy a normál kiadást be tudtam szerezni. Az extra dalok duettes változatok, amelyben Pablo Alborán együtt énekel Alejandro Sanzzal is. A normál kiadás így néz ki:






Pablo Alborán 1989. május 31-én született Málagában, Spanyolországban. Spanyol énekes, dalszerző és zenész. Első kislemeze a Solo tú, 2010-ben jelent meg, majd 2011-ben a Pablo Alborán, amely az énekes első lemeze. Ezt vettem meg abban az évben Barcelonában. 9 hónappal az első album kiadása után Alborán akusztikus koncertes adott, majd ennek sikerére való tekintettel Portugáliában és más országban is turnézott. Arany és platinaminősítést kapott. 2012-ben Miguel Boséval is együtt énekelt az énekelt Papitwo című albumán, majd ugyanebben az évben jelent meg második lemeze, a Tanto. 2013-ban Laura Pausinivel, Sergio Dalmával is duettezett. Alborán 2014-ben készítette el harmadik lemezét a Terralt amely 8 platina minősítést kapott. Az album sikere miatt 2015-ben a Tour Terral koncertsorozat vette kezdetét.


Idén szeptemberben két kislemez került a piacra, amely a közelgő Prometo megjelenését jelezte. Az album november 17-én jelent meg. Az album hangulata, színei arra emlékeztetnek, hogy az űrben utazok és közben, amíg távol vagyok, megváltozik körülöttem a világ. Az elmúlás gondolata ismét megjelenik a gondolataimban. Változik körülöttünk a világ, miközben az évek gyorsan telnek és észre se vesszük, egy nap megöregszünk és lassan, de a körülöttünk lévő emberek elmennek. Helyükre újak jönnek, akik befolyással vannak a jelenünkre és a jövőnkre. Akárhogy is vesszük a nagyon modern korban élünk és a világ folyamatosan változik körülöttünk.

A Prometo nagyon sokszínű. Érezhető a régi, illetve az újfajta zenei stílusok keveréke. Pablo Alborán Mexikóban nagyon népszerű énekes. A Prometón hallható Silvia Navarro legújabb sorozatának a Caer en tentaciónnak a főcímzenéje, a Saturno, amely a Prometo első dala.

E g y   k i s   í z e l í t ő   a z   a l b u m b ó l :
Vivír

Prometo (versión piano y cuerda)

A CD kiadásról készítettem egy videót:


Az albumot meghallgathatjátok a spotifyon: 

https://open.spotify.com/album/07c88Esc2q8pUl0tXADs3D

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.