2017. november 20., hétfő

MEGNYÍLT AZ IDEI VÁSÁR A VÖRÖSMARTY TÉREN

Ma délután arra gondoltam kilátogatok a nemrég megnyílt karácsonyi vásárba, amelyet minden évben megrendeznek a Vörösmarty téren. Néhány újdonságot véltem felfedezni, de akadtak megszokott portékák és két helyen kürtöskalács bódé. Elsőként a macis standot néztem meg:


Ahogy az lenni szokott hemzsegtek a külföldiek. Végigmentem az összes bódé mellett és elsőként vettem a kedvenc mézes mogyorómból egy csomaggal. Minden évben egyszer lehet kapni karácsony előtt mini mézeskalács golyókat, amelyek nagyon puhák és fincsik. Nagyon jó! Sok más mézes finomságot is lehetett kapni.


Lenyűgöztek a kerámiás termékek is. Szép színes volt minden. Az egyik árus örült annak, hogy fotóztam. Persze megkérdeztem lehet e.  






A vásárban volt Szamos szaloncukor különböző ízekben. Vettem 3 darabot, ám ezüst szaloncukor nem volt. Volt, ami marcipános, de akadt rendes pralinés is.



Amit tavaly nem láttam az egy speciális csoki manufaktúra. Különböző ízesítésű csokoládék voltak mázsaszámra kitéve az asztalokra.


 Megnéztem a CD-s bódét, de ott leginkább magyar könnyű és népzenei lemezek voltak kitéve. Azt nem akartam lefotózni, csak megnézni. Szomorú voltam egy dolog miatt, ami minden évben elfog. Nem a magyaroknak van ez kitalálva. Azt gondolom, hogyha közeledik a szeretet ünnepe és a magyar ember szeretne magának venni pár apróságot, akkor ne kelljen ezreket kiadnia erre, arra, mert jönnek a turisták és fontos a tőlük bekasszírozott lóvé. Szörnyű hogy minden karácsonyi hangulatot beárnyékolja a pénz. A karácsony a szeretet ünnepe. Érthető hogy egy árusnak is élnie kell valamiből, de azért túlzás, hogy a középpontban a pénz áll. Az idei vásár mindentől függetlenül nagyon tetszett nekem, viszont annak nem örülök, hogy ez a külföldieknek készült. Sokkal igazságosabb lenne, ha a magyaroknak is lehetne ilyen egyedi vására ahol az ember megfizethető áron hozzáférhet sok kis aprósághoz. 


 


 Mit is vettem a vásárban? A mézes mogyoró mindössze 500 Ft volt. Tavaly is ennyit fizettem egy csomagért. Megéri, mivel ritkaság. Vásároltam a füstölős kerámiás sárkányomba füstölőkúpot, ami szintén 500 Ft volt. A 3 Szamos szaloncukor pedig 195 Ft-ba került. Majd még kijárok a vásárba, mert szeretnék nagy kürtöskalácsot enni, mivel minden évben eszem. A lényeg, hogy van miért kimenni. Aki szeretné személyesen is megcsodálni a Vörösmarty téri vásárt 2018 januárjáig megteheti.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.