2017. november 8., szerda

Durva rajzfilmparódiák a youtubeon


Mostanában nagyon elterjedtek a különböző ismert és népszerű rajzfilmek kikarikírozása és parodizálása. Bizonyára mindenki ismeri a Jégvarázs, Pókember, Ariel, Sofia hercegnő, Minyonok és a Batman meséket. Nos, egészen más oldalukat is meg lehet ismerni, csak éppen nem a legjobbat.

Lujzi unokahúgom néha szokott az édesanyja telefonjával meséket nézni. Ilyenkor „kukázik”. Kukának nevezi a telefonos mesenézést, illetve az egyéb gyermekeknek szóló youtube tartalmakat. Nemcsak mesék vannak a gyermekeknek szóló csatornákban, hanem megmutatják milyen egy játékautó, hogyan bontjuk ki a Kinder tojást és az ahhoz tartozó meglepetés csokikat, Vannak fejlesztő videók, amelyek szintén népszerűségnek örvendenek.
A gyermekek azonban ki vannak téve durva, erőszakos meseparódiáknak, amelyekben különböző mesehősöket szégyenítenek meg és a meglévő szerepkörüket kicsit átalakítják. Íme néhány példa:

Az élőszereplős, szituációs videókat ismertem meg először. Az első a SUPERHERO FUN FUN csatorna volt, amit legelőször láttam. Elza és Pókember hétköznapi életébe nyerhetünk bepillantást. Hogy pontosan milyen nemzetiségű azt nem sikerült kiderítenem, viszont az tény, hogy talán egy házaspár játszadozik a videókban. A főhős Elza valóban terhes, mivel a videó sorozat későbbi epizódjaiban benne van egy kisbaba is. A megszokott lakásból pedig egy nagy házba költöznek, ahol tovább folytatódik a játék. Életüket megnehezíti Demóna és Joker is. 
Valamelyik epizódban Pókember barátnője és még Dart Vader is megjelenik. J

Erről a videóról már biztosan tudom, hogy magyar, mivel jól látható néhány hazai termék a felvételben. Itt Masha és a Medve, illetve Elza, Pókember és Hulk is benne vannak. Joker elrabolja Mashát hogy megfőzze. 

A Jégvarázs Annája irigy Elzára. Elraboltatja Maffiával, kiről nem tudom melyik meséből való és a Mancs őrjárat Ryderje próbálja kiszabadítani menyasszonyát, Elzát. Van olyan videó, amiben Elza Pókemberrel van együtt, de ebben a meseváltozatban Ryderrel hozzák össze az alkotók. Ez a videósorozat ennél durvább részeket is tartalmaz. Szerepel benne Sofia hercegnő, aki szintén irigy és gonoszként van jelen és ott tesz keresztbe Elzának, ahogy csak tud.
Itt Ariel és Pókember tervelik ki, hogy megakadályozzák Elza esküvőjét Ryderrel. Ariel, a kis hableány velejéig gonosz karakter ebben a videóban.

Nagyon meglepődtem, amikor ezt a típusú videót néztem, mert ugye ilyenekből több is készült. Elza és Pókember gyerekei lopnak. Nem is egyszer. A rendőrség fegyvert fog rájuk és lecsukják őket. Most ebben a videóban egy eladónő zárja rácsok mögé a rossz gyerekeket. Érdemes tudni, hogy Elza és Pókember rossz gyerkőcei elkényeztetett lurkók, akik egyéb rosszaságokat is csinálnak.
Amikor már sok a jóból. A gyerekek összevesznek egy nagy fagyin és a kisebbet nem értékelik. A végeredmény után inkább tanulnának az esetből. Jutalomból kárpótolják őket. Ez aztán a gyereknevelés!

Joker elrabolja Elza és Pókember gyerekeit és váltságdíjat követel tőlük. Később Demóna tesz keresztbe a gyerkőcöknek. Az is kiderül ebben a videóban, hogy Elza betegesen féltékeny Pókemberre és az esküvőjük napján megveri a férjét, mivel Méregcsók elhiteti Elzával hogy Pókembertől terhes.

Az Elzás és Pókemberes videók célja az, hogy elhitesse a gyerekekkel, hogy a külső a lényeg és hogy a másiknak mennyi pénze van. Számos olyan videó van amiben Ryder azért nem jön össze Elzával, mert Elza kicsit kövér lett. Tanúi lehetünk Sofia hercegnő és Elza rivalizálásának és egyrészt jókat nevethetünk rajta, holott sajnos szomorú hogy olyan meséket gyártanak le, amelyek rosszra tanítják a gyerekeket.
Végezetül egy újabb darab. Puskázó diákok, agresszív tanító néni és anyuka.  

Minyonokból, Trollokból is vannak ám ilyen „csodás” videók, de az már sok lenne bemutatni. Nem tudom, miért gyártanak ilyen meséket. Jó, ha paródiákat csinálnak, de ennyire nem szabad eldurvulni. Vannak ennél sokkal erőszakosabb változatok, melyekben gusztustalanságokat is lehet látni. Nekem, mint felnőtt embernek ez egy kikapcsolódás, de azonban egy kisgyereknek NEM!

B E N 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.