2017. november 3., péntek

Halloween 2017.

A Halloween Amerikából ered és ez az ünnep sok más országban is megjelent. Nálunk is. Persze nem szokták itthon olyan intenzíven megtartani, mint az USA-ban, de a Halloween hangulata az megvan mindenhol. Nemrég hallottam egy beszélgetést, amiben egy pap elítéli ezt az ünnepet, és nem tetszését fejezte ki a Halloween-nel kapcsolatban. Szerinte ezzel az ünneppel, a halállal játszanak és gúnyt űznek belőle. Én nem így gondolom. Azzal hogy megünneplem minden évben, még nem gúnyolódok senkin sem! A Halloween hangulatát nagyon szeretem és természetes, hogy megtartom. Semmilyen bántó, vagy egyéb hátsó szándékom nincs és nem is volt. Fontos ünnepnek tekintem ezt az eseményt. Mindig eszembe jut a Halloween filmek, melyben Michael Myers felbukkan és vérfürdőt rendez. Sok fiatal horroros jelmezbe bújik, hogy jól érezze magát és feledjék a hétköznapi gondokat. A gyerekek is ünnepelnek. Bekopognak kiskosárkáikkal a szomszédokhoz és édességeket kérnek. Ez is nagy élmény egy gyermeknek. Ők szintén jelmezt viselnek ilyenkor. Olyan szokás is van, amikor narancssárga Halloween tököt vesznek, és szó szerint kibelezik azt, hogy aztán gyertyát tegyenek bele, ami bevilágítja az egész tököt. A kibelezést a kifaragás követi. A töklámpásnak szemet, szájat csinálnak, és majd csak azután rakják bele a gyertyát.

Én így ünnepeltem
Minden évben szoktam venni valamit Halloweenre. Szerettem volna mini töklámpásokat vásárolni, de nem kaptam, viszont kicsi dísztököt sikerült találni és egy töklámpás mini radírt, amelyet dekorációnak vettem. Sajnos a Mamut 2-ben a parti kellék bolt máshova került és nem volt jó a választék. Tavaly jobb volt. Mindent előkészítettem az itthoni ünneplésre. Idén szerettem volna töklámpást faragni, de sajnos drágának tartottam a nagy tököt, így ez idén kimaradt a buliból. Vettem az eurós boltban maszkot, fekete mű pókhálót és fekete csontvázas kesztyűt. Jópofán néztem ki. J

A Halloweent három nap ünnepeltem, mivel az első nap átmentem az unokahúgomhoz és Celebration csokit adtam neki:

Vittem hozzá két A/4-es kartonlapot, amelyre tököt rajzoltunk. Én kivágtam a sajátom és Lujzimnak, az unokahúgomnak adtam. Ő is rajzolt, de nem vágta ki. Ollót nem akartam a kezébe adni, mivel még pici. Nagyon jól éreztük magunkat és közben Alejandro Fernándezt hallgattunk.
Ezt a kartonlámpást készítettem Lujzimnak 

A nővérem telefonjával újabb snapchat képeket készítettem: 

Másnap, november 1-én ünnepeltem meg egyedül a Halloweent. Halottak napja is volt egyben, így úgy döntöttem videó felvételt készítek, mellette fotókat is készítek az egyedüli ünneplésről. Minden elhunyt szeretteimről megemlékeztem, és különböző formában kiraktam a mécseseket. A szív alakkal a szeretet halhatatlanságát fejezem ki. 



Másnap Lujzi is velem együtt folytatta az ünnepet. Nagyon lenyűgözte a sötétben világító Halloween fényei. Idén is elővettem a 2015-ben készített papírdobozt, amelybe 2 mécsest tettem be. Napközben elmentünk az Allee parti kellék boltjába és ott egy nagy csontvázas lufit láttunk.



Vettem magamnak és Lujzimnak Halloween fánkot is. :) Elfeleztük. 
Nagyon fincsi volt! :)

Volt egy csomó azokból a mini figurákból, amelyekből párat már korábban vettem. J A polcos villám a jelenlegi őszi hangulatába beköltözött a Halloween is. Decemberben felváltja majd a karácsonyi hangulat.

A Halloween ünneplését november 2-án zártam és remekül sikerült minden. A fekete műpókháló a műfigurákkal az ablakomra került és decemberig ott is marad.


Halloween lámpa a szobámban. 2013-ban vettem és azóta ez a lámpa búra világít nálam. :) 

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.