2017. augusztus 4., péntek

Az áldozat

Nagyon felháborította a budapestieket, és engem is az az eset amikor egy 18 éves fiatalembert meghurcoltak pusztán azért mert a BKK híres jegyes gépei közül egy rosszul működött és jóhiszeműen a srác megoldott egy elég súlyos problémát.

Soha nem értettem egyet azzal, hogy a pénztárakat gépekre cserélik le, ugyanis az automaták könnyedén elnyelhetik a pénzt és más módon is meghibásodhatnak. Nem is egy ismerősöm panaszkodott arról, hogy mennyire kényelmetlen és rossz megoldás.

Visszatérve a 18 éves srácra, akit szó szerint meghurcoltak egy problémát jelzett a BKK-nak, akik persze nem válaszoltak a levelére. Az üzenete így állt:

A fiú nem követett el semmilyen bűncselekményt. Ha azt tette volna, simán felhasználja a bérletet és nem törődik az üggyel. Ehelyett azonban meghurcolták a szerencsétlent és még őt jelentették fel. Elég szomorú hogy egy vállalat ahelyett, hogy beismerné hibáját, feláldoz ártatlanokat. Persze nem gondolták volna, hogy az ország megmozdul, és szó szerint kikényszeríti a bocsánatkérést a BKK-tól. Úgy gondolom, hogy az bocsánatkérésnek szívből kellene jönnie és nem a nép kényszerítésének következtében.

Cikket akartam írni a témával kapcsolatban, de akkor azt hittem, hogy ez az ügy könnyedén megoldódik. Ma reggel azonban ezeket az írásokat találtam:

https://444.hu/2017/07/28/egy-online-jegy-245-forintba-kerul-a-bkk-nak-amivel-a-t-systems-en-kivul-senki-nem-jar-jol

Ha megtörtént a bocsánatkérés legalább hagyják már békén ezt a fiút! Ne tegyék ki újabb és felesleges megaláztatásnak! Gyáva és aljas dolog egy emberi életet tönkretenni. Ezzel a BKK csak annyit ér el, hogy még inkább lejáratja saját magát és ezzel a rendszer újabb igazságtalanságát bizonyítja. Nagyon sok a panasz a BKK-ra. Pl. a 2-es metró lassításának ügyét máig nem oldották meg, a 3-as metró felújítása továbbra is kérdéses, illetve maga a budapesti közlekedés is kritikán aluli!

A fakocka története
A 3-as metró új metrószerelvényeivel kapcsolatban is óriási bajok vannak. Folyton meghibásodnak. Én szeretem ezeket az új kocsikat, csak a légkondit hiányolom bennük. Rossz hogy mindig kivonják őket a forgalomból. Nem olyan régen egy kis fakocka miatt akadt ajtó probléma. Pontosan nem tudni, hogy került az a kis tárgy az ajtó vezetősínjébe.


A cikket nagyon groteszknek tartom. Én arra gondolok, hogy talán egy gyerek csínytevése okozhatta azt a fakockás esetet, ami talán egy játékszett része is lehet. Felnőttről valahogy nem tudom feltételezni ezt a nevetséges tettet. Ha Columbo létezne, biztos hamar kinyomozná ezt a rejtélyes ügyet. J

Rossz belegondolni abba, hogy egy fiatal 18 évest ártatlanul megvádolnak, és közben mindenki tudja, hogy a fiú ártatlan. Ennek ellenére engedik, hogy megbélyegezzék? Remélem nem! Ha igen akkor mi lesz, ha pont az előélete miatt nem lesz állása és normális élete? Vegyük példának Táncos Gábor esetét, akit megvádoltak egy kislány meggyilkolásával. Normális, hétköznapi fiú volt, aki rossz helyen járt, rossz időben. Ártatlanul ítélték el és az élete teljesen tönkrement. Állítólag a valódi gyilkos megvan, de titkosították. Táncos Gábor pedig egy életre bemocskolva maradt. Én nem engedném, hogy igazságtalanságok történjenek, mert a rossz emberek fizessenek meg a tetteikért! 






Még ők írnak az erkölcsről a történtek után???

Aki jegyet, vagy bérletet  szeretne vásárolni azt tanácsolom, hogy pénztárnál vásároljon mindenki, nehogy újabb galiba történjen. A pénztári vásárlást követően minden egyes blokkot, számlát tartsatok meg, és vásárlás után rögtön ellenőrizzétek az adatokat! Kerüljétek el a jegygépeket!

Remélem a 18 éves fiú ügye rendbe jön és békén fogják hagyni. Nem az ő hibája az, ami történt, hanem a rendszeré. 


B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.