2017. augusztus 1., kedd

A Titanic kiállításon

A Roll Natural csoporttal múlt szombaton mentem el a július 20-a óta látogatható Titanic kiállításra. Amikor először volt Magyarországon sajnos nem tudtam rá elmenni.


Lenyűgöző élményekben volt részem. A kiállítás egy múltidéző szobával indult, ami az 1900-as évek elejét mutatta be. A Titanic katasztrófa előtti évek érdekességeit lehetett elolvasni. Ezután egy 6 perces filmösszeállítást néztünk meg, amelyben megmutatták, hogyan épült a Titanic. Archív felvételeket mutattak magyar felirattal. Volt egy hordozható rádió, amin a megfelelő nyomógomb segítségével meg magyarul mesélték el a Titanic építésének részleteit. A rövidfilm bemutatása után kezdődött igazából a kiállítás. A nagyításhoz kattintsatok a képekre:






A roncsokból felhozott tárgyak látványa félelmetes volt. Akadtak olyanok is amelyek rendkívül jó állapotban voltak. A Titanic roncsait 1985-ben fedezték csak fel.

A kiállításon megépítették a szegények és gazdagok kabinjainak mását is. Szomorú látvány volt, hisz a szegények közül haltak meg a legtöbben. 











Az első "osztályon" csoport szelfi kép készült. :)
(Fotó: Szilágyi Adrienn)






A kazánnak a kiállítása, illetve a kék terem, melyben a katasztrófát rekonstruálták az volt a legfélelmetesebb. Félelmetes susogó zene ment:


 




A hajóroncs jelenlegi állapotának makettje. A kutatók megállapították, hogy a tenger mélyén olyan baktériumok lakják, melyek néhány évtized alatt szó szerint eltüntetik a hajót. 





A Titanic katasztrófájával kapcsolatban számos pletyka kering, miszerint nem is a Titanic, hanem az Olympic süllyedt el azon az éjszakán. Olyanról is hallottam, hogy szándékosan süllyesztették el az óceánjárót. Hogy ebből pontosan mennyi igaz, sajnos nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a Titanicot építő White Star Line nagyon kegyetlenül bánt el a Titanic szegény áldozataival. Holttestüket egy közös temetőben helyezték el. Akad olyan, akit máig nem tudtak azonosítani. Gusztustalan és kegyetlen dolog egy hajótársaságtól, aki nagyban hibás, hisz kevés mentőcsónakot rakatott a hajóra.

 A kiállítás végén :) 

A kiállítás után újabb közös csoportkép is készült, melyet a fényképezőgépem időzítőjével készítettem: 

 A Titanic boltban is voltam, ahol vásároltam két 500 forintos újságot. Volt más érdekesség is, de túl drágának találtam. 



 A kiállításon készült videók megtekinthetőek az estiBEN 51. adásában. Nem mindenhol filmeztem és fotóztam. Mindenképpen javaslom az élőben történő látogatást is, mert nagyon megéri! J

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.