2017. január 9., hétfő

FILMAJÁNLÓ: Valaki figyel (Someone's Watching Me!)


John Carpenter 1978-as thrillerét 2001 nyarán volt szerencsém látni az HBO-n. Sok alkalommal vetítették és fel is vettem videó kazettára. Aztán sajnos letöröltem és sok évig nem tudtam újranézni ezt a különleges filmet. Aztán a netnek hála rátaláltam magyar szinkronnal. Sajnos dvdn sohasem adták ki, holott John Carpenter filmjeit nagyon sokan ismerik és szeretik. Érthetetlen módon az HBO-n kívül egy magyar TV csatorna sem tűzte műsorára ezt a klasszikust és nem nagyon írtak róla a filmes oldalak sem.

A történet főhősnője Leigh Michaels Los Angelesbe költözik, ahol kivesz egy lakást egy újépítésű apartman házban. Nem sokkal beköltözése után furcsa telefonhívásokat kap egy ismeretlen férfitól, aki ajándékokat küldözget a fiatal nőnek. Aztán egy idő után éjjel, nappal zaklatni kezdi Leight-t. Amikor a nő jelenti a rendőrségen az esetet, akkor nem veszik komolyan, mivel nem történt komolyabb baj. Leigh hamarosan azzal is szembesül, hogy telefonos zaklatója a szemközti apartman házból figyeli egy teleszkóp segítségével és arra is fény derül, hogy nemcsak Leigh az egyetlen nő, aki ennek az őrültnek az áldozata.

 

A Valaki figyel egy nagyon különleges thriller. Hogy miért? Mert úgy kezdődik, mint egy sorozat. Tetszett nekem a film bevezetője, a helyszín és a háttérzenék. Tetszik nekem az olyan sztori amikor a filmben egyáltalán nem ismerjük a gyilkost, csak a végén bukkan fel, és a néző ekkor látja meg az arcát. A történetben ugyan látjuk a körvonalait, de mégis ismeretlen marad a végéig. Hátborzongató film, amelyet a net néhány helyen horrorként tüntet fel. Egyáltalán nincs benne kaszabolás, vagy vér. Színtiszta thriller. Egyike azoknak a filmeknek, amelyeket nem lehet soha megunni, és amit többször megnézek. Nem számít az, hogy tudom, mi mikor történik, akkor is izgalmas számomra minden perce. Mikor 2001-ben az HBO-n ment akkor is megnéztem, amikor csak tudtam. Tetszett nekem a főhősnő szinkronja is. A kellemes, fiatalos hangú Hegyi Barbara kölcsönözte hangját Leigh-nek. A film csattanóját nem szeretném elárulni, viszont megadom a letöltési linkjét, ha valakit esetleg érdekelne:
(Ez nem saját feltöltés!)


  

Láttam már John Carpenter filmet. Ő rendezte a szintén 1978-as Halloween-t is.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.