2024. április 5., péntek

BENovelas PASCUA 2024. (HÚSVÉT 2024.)

Az idei húsvét picit rendhagyó módon zajlott le. Viszonylag későn kezdtem készülődni az ünnepre. Elég sok minden történt velem az elmúlt hetekben. Történtek jó, de rossz dolgok is.

Alig vásároltam idén dolgokat. Csipetkéket, barkát és hungarocell tojáskákat. Szinte mindenem volt, ami a húsvéti ünnephez kell. Arra gondoltam, hogy az ablakomba helyezem a papíros műfüvet és a kiegészítőket. A barkákat is ide raktam üvegekbe. Esztétikus módon rendeztem el mindent. Édesapámmal megvettem mindent, ami az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen. Édesanyám kirakosgatta a tojásdíszeit, melyeket minden évben kitesz. A nappaliban is van barka. Anyu nem dobja ki, hanem szinte egész évben kint hagyja a barkáit, hogy oda másféle díszt is kitegyen.


Anyu isteni kalácsot sütött. J Nyílt alattunk egy drága pékség, ahol néha veszek 1-1 brióst. Ott ingyen csokitojáskákat hoztam haza. A pékség amúgy nagyon szép, de eléggé drágák a termékek. Kóstoltam néhány fincsiséget. A briósuk mennyei!




















A szobám picit egyszerűen rendeztem el idén húsvétkor. Polcos villámban a Csipetkék domináltak, de tojáskákat is elhelyeztem. Ragaszkodtam ahhoz, hogy idén is én fessem meg a tojásokat. Az Allee papírboltját nagyon szeretem. Ott vettem egy 4 kapszulából álló tojásfestékes szettet. Matricák is voltak benne. Azokat persze nem akartam a tojásokra tenni, inkább megosztom az újságomban:

Nem annyira sikerültek az idei tojásfestések. Anno vásároltam olyan tojásfestéket, melynek zselés állaga volt. Használhatatlannak tartottam, mert nem festette a tojást. Szeretem, ha tablettás, mert azt könnyen lehet használni. Meleg, ecetes vízzel kell elkeverni a gyorsan oldódó kapszulákat és már indulhat is a móka! J

Félig mártott, különböző színűeket is készítettem, de volt, ami egyszínű. Készültek kakukktojások, amikor is mind a 4 színbe helyeztem a tojásokat. Kicsit olyan színűek lettek, mint a felújított Ferenciek tere metrómegállónak csoki barna oszlopai. Vagy éppen a csokis tojások látszatát keltették.

Sajnos, mint írtam, nem sikerült túl jól az idei tojásfestés, mert összekenődtek és néhol más szín is került rájuk. Öntéses módszert is használtam, amikor is egy kis tálba egy CD mintájú műanyag lemezt helyeztem, majd rátéve a tojást leöntöttem tojásfestékkel. Azok sem sikerültek túl jól. L



Nagypénteken nem lehetett húst enni, így anyu mákos gubát készített. Másnap, szombat este pedig már sonkát vacsoráztunk a szüleimmel. Csodaszépen meg volt terítve az asztal. A krumpli salátám nagyon jól sikerült, ám picit el lett fűszerezve. L





Lilahagymát aprítottam bele. Azt akartam, hogy ne csak finom legyen, de szép színes is. A krumpli salátát tormával és a főtt tojássárgájával összekevertem, kencét alkotva, majd azzal ettem a sonkát. A házi kalács csak fokozta az élvezeteket! J

A zene se hiányozhatott!  Napközben latin zene ment, de este a vacsorához George Benson illett. A válogatását raktam be.

Aznapi CD hallgatások. J Nagyon sok lemezt hallgatok meg egyszerre. Főleg amikor ünnepek vannak.


A nyuszi másnap 2 nagy Kinder tojást hozott nekem. J Az egyiket Victorral megettük. J Húsvét vasárnap találkoztunk és elmentünk sétálni a Népligetbe. Victor nagyon szereti ezt a helyet.





























Rengeteg képet csináltam aznap. Victorral most többet tudtunk sétálni, mert nagyon kellemes meleg idő volt. Ráadásul alig voltak. Később felmentünk hozzá. Kaptam egy asztalt szilvát húsvétra. Victor tudja, hogy mennyire szeretem az ezüstszínt. Ő mindig alufóliába csomagolja az ajándékaimat. Ráírt egy üzenetet, melyet kedden belamináltattam. J Mivel nagyon vékony és könnyen hajlítható így az újságomba kerül.

Nagyon sokáig beszélgettünk, együtt voltunk. Nagyon elrohant az idő. Este 20:00 után indultunk el, ugyanis Victor lekísért a 224-es busz megállójába, ám az elment, végül a 223E-vel jöttem haza, mert az gyorsabb és egy kicsit kellett besétálni a megállóba. Este nagyon hangulatos a környék, ahol Victor lakik. Igaz, hogy sok panelház van arrafelé, de mégis olyan teljesen más univerzumba csöppenek, ahányszor Pesterzsébetre megyek a drágámhoz.

Másnap, húsvét hétfőn egy rakás képet válogattam össze. Már évek óta nem locsolkodok, mert kinőttem belőle. Itthon voltam, újabb CD-ket hallgattam. Két Zámbó Jimmy lemezt is betettem, mert húsvétkor a legjobb hallgatni a Jimmyt. Mikor régen házibulik voltak akkor sokat ment náluk a zenéje.

Alex Ubagót, Jose Luis Rodriguezt és George Bensont is hallgattam.

Tesómék Sümegre utaztak, így sajnos nem tudtak feljönni. De mindezek ellenére jól telt a húsvét. Jövőre majd másképpen tervezem megfesteni a tojásokat. Azon gondolkoztam, hogy egyszínűek lesznek. Azt legalább nem lehet elrontani! J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.