2024. április 19., péntek

A RÉGI HANGULATJELENSÉGI ZÓNÁBAN

Újra meglátogattam Mátét. Ő hívott meg magához, mert most az itthoni jelen körülmények miatt nem tudtam volna fogadni. Máté házában mindig jól érzem magam, mert sokat beszélgetünk.

Megjelent a Csengetett, Mylord? című sorozat könyves változata, amelyben exkluzív tartalmak vannak. Kétféle könyv is megjelent, de csak az egyiket vásároltam most meg Az finom lesz! címmel. Ha elolvastam majd bővebb cikket írok róla. Mielőtt Mátéhoz mentem megvettem a Westendben. Utána pattantam fel a buszra, ami elvitt hozzá.

Mindig korábban érkezek, mert a buszok kiszámíthatatlanok. 3 féle járat is felmegy Mátéhoz. A közelében van egy különleges CBA Príma ahol speciális nasik is vannak. Igaz, drága az üzlet, de sok olyan termék található a boltban ami máshol nincs.

Mikor megérkeztem Mátéhoz nagyon örültünk egymásnak. Szépen megnőtt náluk a növényzet. A mamájával is találkoztam, aki szintén örült nekem. Máté édesanyja angol tanárnő, de már nyugdíjas. Ő és férje elmentek valahova később, így Mátéval nyugodtan tudtunk beszélgetni. Elmondtam neki, hogy a Mozaikos dolgot is fel tudtam dolgozni, ám Lacit nem. Mindenesetre többet nem hozom fel előtte a témát, mert már csak a jelenre és a jövőre szeretnék koncentrálni. Nem akarom mindig újraélni a múlt fájdalmas időszakait.

Meghallgattuk az Il Divo és az Il Volo új albumát is. Nagyon tetszett Máténak a zene. A Csengetett, Mylord? könyvet is megmutattam neki. Máté nagyon szereti az angol kultúrát, főleg Agatha Christie műveit. Nagy Poirot rajongó. Ő gyűjtötte korábban a sorozat dvd-it is. Érdekes, a Poirot nálam 1x fogyasztható alkotás. Egyszer elég volt megnézni annak idején. Nem minden rész tetszett.








Máté kertjében sokféle szép virág van, ám most csak éledezik náluk a természet. Hatalmas hangyák futkosnak arrafelé. Az egyiküket sikerült lefotózni. Mini hangyócák mászkáltak a nyíló rózsagombócokon is. Máté kertjében fügefa is van. Sokszor előttem van az a hely, ahol egyszer elszigetelődtem, mikor először jártam ebben a házban, abban a kertben. 2013. nyara volt. Mozaikos alkalom volt és akkor sem sikerült az ottani programom, mert szokásomhoz híven kimentem az alkalomról. Aznap fel volt puffadva a hasam, fodrásznál voltam aznap és kék inget viseltem. De ez már a múlté. Most már sokkal jobban vagyok szerencsére, leszámítva a jelenlegi gondjaimat.






Néhány új képet csináltam magamról. J Nemrég új pólókat kaptam. A KIK-ben 1200 Ft-os pólókat vásároltam édesapámmal. Nagyon szép színekben. Majd még veszek valamikor többet, mert egyre több pólóm megy tönkre sajnos. Maradt még pénzem az ajándékutalványból és majd fekete alsópólókat tervezek venni. Nyári estékre, később télire a pulóverek alá.

A régi hangulatjelenség intenzíven tört rám. De ez jó dolog, mert szeretem ezt a hangulatot. Máté és családja a régi hangulatjelenségi zónában laknak. Ez az-az érzés, amit nem tudok más szavakkal kifejezni, mert ezt a jelenséget nem tudom hova tenni névleg. De a lényeg az, hogy ebben a hangulatjelenségi zónában jól érzem magam. Főleg amikor Máté kertjében vagyok.

Gyorsan elment az idő. Ahogy anno gyermekkoromban Máténál is éreztem estefelé a szokásos esti lehangoltságot. Ez nem rossz, csak amikor vidéki helyen vagyok. Pl. gyermekkoromban Csepelen, Istvánnál Nagymaroson, Zsuzsa néninél Monoron, és Máténál a kertjükben akkor a vidéki közelgő estének lehangoltsága jön elő. Ami nálam megszokott. Csepelen nem volt jó, de a többi helyszínen igen. Amikor hazajövök, akkor a lehangoltság tovaszáll. Mikor szüleimmel hazaérkeztem Csepelről és lakásban voltam már, mintha minden megváltozott volna. Mikor vidéken látom a naplementét, a sötétedő égboltot picit lehangolva érzem magam. Volt időszak, amikor nagyon féltem ettől az érzéstől. De ahogy kamaszodtam és felnőttem már másképpen éreztem mindent.

Amikor Máté kikísért a buszmegállóba egy aranyos kis süni haladt el mellettünk. Sajnos kissé homályosan tudtam levideózni, de így megörökítettem. Átvonult egy kertes házikóba. Olyan kis cukor volt. J Nagyon hamar hazaértem. Bő 45 perc alatt.

A MÁK kártyámnak köszönhetően ingyen utazom az országon belül. A BKV járatain eddig is ingyenes volt e kártya felmutatásával, de most már a vonatokon is érvényes ugyanez. Ha Intercityvel utazok, akkor csak a helyjegyet kell megvenni. Mikor Tatár Gáborhoz utaztam az úti költségem egy ezres volt csak, mivel az Intercityvel jöttem haza. Máté vagy bárki más, aki a kísérőm ingyen utazhat velem. Mátéval megbeszéltük, hogy néha lesznek 1-1 napos programjaink. Pl. Nagymarosra kijöhetne velem, mert az Édeske cukrászda nagyon jó hely. Isteniek a süteményeik! Ha István szeretne, csatlakozhat ő is.

Mátéval Bécsbe is tervezünk elmenni, ám azonban az már országhatáron túl van. Nem tudom, milyen kedvezményeink lesznek. Majd utánanézek. Mátét is nagyon érdeklik a metrók. Egy kis nyári metrózás jól fog jönni. Nemcsak nyáron, de karácsony előtt pár héttel, amikor ünnepi fényekbe borul Bécs. Nagyon szeretném ismét megnézni az ottani hangulatfényeket. A budapestiből elegem lett. Idén már nem fotózom le az UV fény villamost, sem pedig a GANZ vilingert. Sem ezeket, sem pedig a többi pesti hangulatfényt, mert minden évben ugyanazt rakják ki. És ez már unalmas. Kell a változatosság. Vácon, ill. Bécsben szeretnék fotókat készíteni. Az utóbbit összekötném egy kiadós metrózással is. J Bécsben mellesleg vannak meleg boltok, ami itt Budapesten nincs. Kivéve a Black Dream-et. Bécsben azért nagyobb választék van. Anno egy népszerű képeskönyvet is vettem potom összegért. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.