2024. március 24., vasárnap

NÉVNAPI ÜNNEPLÉS

Egy évben 2x szoktam megünnepelni a névnapom. Március 21-én és augusztus 23-án. Március 21-e nemcsak Benedek nap, hanem aznap a Bencéket is ünneplik. J Jómagam nem szeretem a saját nevem. A Bence név nekem túl kicsinyítő és picit vicces. Ezért is szeretem ha BEN-nek hívnak. Az jobban illik az egyéniségemhez.

Úgy volt megbeszélve, hogy március 21-én anyu nem főz semmit és inkább apámmal hozunk kaját az újbudai piacról. Ott nagyon sokféle házias étel van és nem egyszer ebédeltem ott édesapámmal. Nagyon finom lángost lehet kapni és palacsintát is. A kínai ételük is mennyei. Anyu keze egy hónapja eltört és sajnos nem tudja rendesen mozgatni azokat. Még több segítséget kap tőlem és édesapámtól. Úgy volt először, hogy elmegyünk enni valamit egy étterembe, de azt tanácsoltam, hogy inkább itthon együnk és hozzunk ebédet a Naná hogy finom!-ból. Anyailag is nagyon megérte. Itthon legalább a kedvenc zenéimet hallgathatom és nem kell tömegben lenni. Ez a kifőzde pont ideális volt. Ezen a helyen finom főzelékek, egytálételek és húsok vannak. A desszertből kevés van sajnos. Most vargabélest árultak. Nagyon finom a sóskafőzelékük, ám híg és kissé édes, viszont vitamindús. Mivel nem volt aznap sóskafőzelék, inkább babfőzeléket kértem két nagy fasírttal. Nagyon fincsi a fasírtjuk is! Sajnos sokan ott fogyasztják az ételüket, de láttam olyat is amikor egy idős néni ételhordót vitt hogy abba pakolják bele a kaját.






Az Allee-ba is el kellett menni, mert venni akartam néhány dolgot. Pénzt kaptam a névnapomra és most befizettem új, minőségi színes papírokra, melyek közül gyöngyházfényűeket is vettem. Vásároltam egy fémdobozos Stabilo metallic filctollkészletet, mert ezekkel a színekkel fekete papírra is lehet rajzolni. Vásároltam mellé még más tollakat is. Most hogy a latin zene évét ünneplem, emléklapokat készítek a kedvenc lemezeimhez. Persze nem árt, ha van itthon papírkészlet, mert nagyon sokat használom a házi plakátjaimhoz. Miután elkészülök egy aktuális rajzzal azokat beszkennelem és archiválom. Ha nagyobb pénzhez jutok, akkor mindig feltöltöm a kézműves „éléskamrát”.



Vásároltam egy korszerű ezüstmappát is, ami 4000 Ft-ba került. Picit drágállottam, de muszáj volt venni egyet, mert a korábbi alja megtört. Azt nem dobtam ki, hanem kineveztem papírtárnak. A régi, egyszerű gombos műanyag borítékszerűt viszont kidobtam. Amit még lehet használni, azt újrahasznosítom. Az új mappa nagyon különleges, ún. okosmappa, mert különböző rekeszei is vannak. Belül ki lehet bővíteni. Nagyon praktikus!


Vettem két üres CD-t rendes műanyagtokosat. A tokok máshova kerültek. Az egyik lemeznek kicseréltem a tokját. Nyomtatható lemezeket is vettem. Vásároltam egy 256GB-os USB-t is, mert szükségessé vált a számítógépemen lévő dolgok archiválása. Most hogy több a helyem a gépemen, nyugodtabban tudok tölteni.

32GB-os memóriakártyát is vettem a mini kamerámba, mert a 4GB-os kevés lehetőséget adott. A karácsonyra kapott kis kamerámmal kevesebbet tudtam így foglalkozni, de most minden megváltozik, mert kényelmesen tudok vele dolgozni. A 32GB-os micro SD kártya majdnem 4 órás anyagot tud tárolni! A kiskártya egy adapterkártyához volt. Az anyakártyát eltettem a széfembe, vagyis a vaskazettámba. J Én széfnek hívom. J










Lassan itt a húsvét. Bementem a Lindtbe, és megkóstoltam egy különleges finom fehér csokis, cseresznyevirágos golyót. Mennyei volt! A pénztárnál kaptam nyuszis csokit is. Másnap is visszamentem, mert gondoltam anyuéknak és Victornak is veszek húsvéti csokit. Victornak külön eltettem egy nyuszkásat. J A Lindt-ben rengeteg húsvéti nyuszis csomag van. Különlegesek. J Lehet kapni olyan fémtojást is, amit anno vásároltam. J Csak én dekorációnak használom. Vettem még magamnak egy macis képeslapot, melyet dekorációként rakom ki. Abba rakták bele a cseresznyevirágos csokikát. J




Vettem Csipetkéket is. J Mindig így hívom az aprócska cukorka csibéket, melyekből sok volt régen, de elvesztek. Vásároltam többféle színben. Vettem barkát is az ablakomba. Idén most az ablakban lesznek a húsvéti dekorációk. Pl. a papírmasés fűtömeg az aprócska húsvéti díszeimmel.







Este kivilágítottam a barkát. Olyan hangulatosra sikeredett. Karácsony után nem szedtem le a ledeket az ablakomról. Amikor jött az ablakpucoló akkor kénytelen voltam levenni és végül új helyre kerültek a hangulatfények.


A március 21-i névnapozás nagyon jól sikerült. 3 olyan latin zenei CD-t választottam ki, amelyeket már régen hallgattam. Szerettem volna most egy kicsit mást is hallgatni. Jó választások voltak. Az egyik a 2003-as Enrique Iglesias: 7; Ricardo Montanertől a Todo Y Nada, Luis Fonsitól pedig a Paso a Paso.

Lent a kínaiban 249 Ft-os áron kaphatók Topjoy italok. Margarita és Sunset ízűt vásároltam. Ezek alkoholmentesek. Nem volt olyan nagy szám, de erre a napra érdemes volt kipróbálni. Sárkánygyümölcsös ízű üdítőt is vettem. Olyan volt az íze, mint a La Loba dvd-nek. J A dvd-t nem ettem, de padlásszaga van és ezt az íz világot éreztem a sárkánygyümölcsös üdítőben. J










Amit nagyon szeretek ilyenkor tavasszal nemcsak a húsvét közelgő hangulatvilága, hanem a virágok, melyeket a piacon nézek. Szebbnél szebbeket árulnak. Azt terveztem, hogy majd termesztek fűszernövényeket és lesz Vénusz légycsapóm, amely egy jópofa húsevő növény. Majd Haminak fogom hívni. J



Le kellett cserélnem a telefonom tokját, mert sajnos szétjött a kinyithatós. Vásároltam egy olyat, amit nem kell kinyitni. Nagyon szép fekete színe van. Ez is korszerű, mert az utóbbi sajnos nem volt éppen tartós. L



A Kreatív Hobbyban vettem egy kis dobozkát, amelyet USB tartónak használok, mert most már elhagyom a dvd-kre való kiírásokat. Amik még üres dvd-k vannak elhasználom azokat, és az írót csak lejátszáshoz és másféle kiírásokhoz fogom használni. Csak az ilyen házi készítésű albumokhoz. USB-re letöltött anyagok kerülnek. Számozni akarom a pendriveokat hogy könnyebben be tudjam azonosítani őket. Ugyan lehetett kapni USB tartó táskát, de abba csak 6 db fér bele. Úgy pedig nem éri meg a vétel. Az év folyamán kb. 2-3 db USB-t tervezek venni.

A névnapom két napig ünnepeltem. Másnap, 22-én is vásároltam ezt-azt. Persze most félre is teszek egy kisebb összeget. Persze ha sikerül, mert sajnos nem mindig tudok bánni rendesen a pénzemmel. Ebben vannak gondjaim. Amit viszont le fogok csökkenteni azok a CD-k vásárlása. Van még 3 rendelésem, utána spórolós időszakom lesz. Olyan CD-ket veszek mostantól, amik csak a kiemelt kedvenc énekeseim albumai lesznek. Reménykedek egy új Alex Ubago lemezben. Más dolgokra is szeretnék költeni. Hasznosabbakra. Most annyi CD-m van, hogy bőven be vagyok tárazva. Minap Lara Fabian egyik sikeres albumát vettem meg, ami a 2001-es Nue 20. évfordulós kiadása.




Digipakkos. Nagyon ütős lemez! Francia nyelvű. A S’en Aller és az Imagine című dal a legjobbak erről az albumról! Az utóbbi lelkileg nagyon rendbe tudott hozni. Mostanában személyes gondjaim támadtak, ráadásul ismételten kiújult a depresszióm. L Az Imagine kicsit felrázott lelkileg. Ez pedig jó!

Kocsis Judit nagyon szereti Lara Fabiant. Csáki Ritával áprilisban elmennek a budapesti koncertjére, amelyet az MVM Dome-ban rendeznek meg. Georgina is nagyon szerette Lara Fabiant. Bárcsak meg tudnám neki mutatni azt a sok szépet, amiket eddig megvettem. L

Várom nagyon húsvétot, mert akkor is van mit ünnepelni. Persze nem vásárlásokkal. Ilyenkor itthon szeretek lenni, amikor ünnepnapok vannak. Csendesebb is az utca. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.