2022. január 30., vasárnap

ZENEAJÁNLÓ: ANTONIO JOSÉ: FÉNIX

Tavaly teljesen véletlenül bukkantam rá egy számomra új latin zenei énekes albumára. Pont azon a napon, amikor a lemez megjelent. Antonio Jose, egy spanyol énekes, akinek a 2021-es Fénix a legújabb stúdióalbuma.

Antonio Jose, teljes nevén Antonio Jose Sánchez Mazuecos 1995. január 2-án látta meg a napvilágot. Gyermekkorától kezdve érdekelte a zene. 2005-ben a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon a Te Traigo flores című dallal második helyezést ért el, majd jelentkezett a 2015-ös La Voz spanyol tehetségkutató műsorába, amelyet megnyert és kiadta az első albumát.  Érdekesség, hogy Maite Perronival, az Árva angyal és a Szerelem diadala című telenovella főhősnőjével duettet is énekelt.

Antonio José 2021-es Fénix című albumát vásároltam meg, amely digipak kiadás. Az album nagyon elnyerte tetszésemet, amelyet először 2x meghallgattam a spotify-on, majd eddig 6 alkalommal CD-n. Nagyon megtetszett nekem az énekes zenei stílusa, aki a modern elemeket vegyíti a 90-es évek vége, 2000-es évek eleji latin zenei stílus elemeivel. Ez nagy hatással volt rám! Nálam az énekes mindenképpen esélyt kap a következő albumára. Picit van Antonio Josénak egy kis Pablo Alborán stílusa is. Most hogy az új „felfedezettem” a képbe került, így ő lett a legfiatalabb latin zenei énekes, akit hallgatok.






11 dalt tartalmaz az album, amelyen található egy duett Alejandro Fernándezzel. 

Ezt a számot egyébként korábban már hallottam. A lemezen a 3. és a 11. szám tetszik a legjobban. 


Csak egy olyan szám van, ami félig tetszik, így majdnem csillagos ötösre értékelem a Fénixet. Antonio Jose egy korábbi albumát is megrendeltem, de eddig nem érkezett meg. Ha megjön, akkor a meghallgatása után új cikket írok az énekesről.

Latin csillag született

Tavaly a latin zene életében gyász vonult végig, hisz a mexikói Vicente Fernández és Carlos Marin halálával komoly veszteség érte ezt a világot. Azzal, hogy Antonio Josét „felfedeztem” hallgatásilag nagyban enyhítette bennem az ezzel kapcsolatos szomorúságot. Bár Vicente Fernández zenéjét nem hallgattam, néhány száma azért tetszett. A latin zenei világ egyik komoly kulcsfigurája hunyt el. Egy évvel korábban, 2020 végén pedig Armando Manzanero. Antonio José után sokat olvastam és eléggé intenzív énekesnek tartom, hisz sokat zenél, így biztos, hogy nem olyan sokára, de új albumot fog piacra dobni.

https://open.spotify.com/album/7HPfSjF0gFMd7y4wGToYlk 

A Fénix fent van a spotify-on.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.