2022. január 7., péntek

ÚJÉVI ELSŐ EDZÉSEK

Kezdetét vette az újévi fogadalmaim megvalósítása. Heti 2 alkalmas edzéstervet iktattam be elsőként. Nem tűr halasztást a dolog, gondok vannak nálam. Zsíros a májam, de szerencsére nem vagyok beteg, viszont könnyen azzá válhatok, ha nem változtatok életmódot. Az utóbbi időben a vírus miatt szakadtak meg az edzőtermes alkalmak, most viszont visszamentem újból a Suhanj!-ba, hogy legalább 10 kilóval kevesebb legyek. Kitűztem magam elé 3 hónapot, és ha rendesen tartom a visszafogott evést, ill. a heti 2 alkalmas edzést, akkor látványos eredményeket érhetek el.

Első körben január 4 és 8-án voltam az edzőteremben. Kissé megerőltettem az izmaimat, ami nem csoda, hisz régen mozogtattam meg a testem. 25 db emeléseket csináltam. Ennyi volt a kezdés. Később, majd ha erősebb leszek, emelem a tétet, de be kell tartanom egy fontos ezüst szabályt, mégpedig azt, hogy túl sokat nem szabad egyszerre vállalnom. Akkor lesz baj. Tavaly sajnos megtapasztaltam, amit nagyon nem kellett volna. Vettem Suhanj! autikék pólót is. J




















Apró lépésekben keveset, majd picit kell emelni a tétet. 1-1 óra alkalmanként, később másfélre fogom növelni az időt. Az egészségem óvni kell, és az edzéssel a bennem lévő feszültségeket is le tudom vezetni, ami nagy segítség hosszútávon. Igaz, hogy kimerülök nagyon az alkalmak után, de folyamatosan hozzá tudom szoktatni a testem a megfelelő mozgáshoz. Tavasszal pedig mehetek futni a Duna partra. Ott remek futós helyek vannak.

Önmagamért

Az újév első alkalma után találkoztam egy ismerősömmel, aki elém jött az edzőterembe. Sétálgattunk, beszélgettünk. Arra gondoltam, ha közel van a Lehel tér, akkor metróval elmehetünk a Dózsa György úti megállóba, hogy megnézhessem azt a karikatúrát, amelyet átmenetileg az állomás falára raktak. Nagyon szép.





Gáborral beültünk egy közeli étterembe. Ő kávét ivott, én pedig ásványvizet. Mondtam neki, hogy az edzéssel sok mindent szeretnék elérni. Gábor is meleg, és sokat tapasztalt. 40 éves. Ő is nagyon tudja, hogy milyen a mai meleg világ. Megkérdezte, hogy azért edzek e főleg, hogy másoknak tetszek e? Van benne az is, de főleg önmagamért és az egészségemért szeretnék tenni. Nem kívánok szívbeteg lenni, ill. vérnyomásos gondokkal küzdeni. De főleg a cukorbetegséget szeretném elkerülni. Nem másoknak akarok megfelelni, mert nem szívesen lennék egy szexuális tárgy. Gábor megjegyezte, hogy a mai meleg világban a jó test számít, a huszonéves kor és a sok pénz. Én jól tudom ezt sajnos. Én nem rendelkezek ezekkel a tulajdonságokkal. De nem is akarok. Átlagos testsúlyt szeretnék, nem kigyúrt izmokat. Kiöregedtem ebből. 35 múltam, 36 leszek. Mit akarjak? Tini lenni? Ugyan már! Mellesleg az autizmusomon nem lehet változtatni. Akkor az zavarná a partnerem. Már rég elhatároztam magamban azt, hogy inkább a kalandoknak élek. Nem fogok komoly kapcsolatot kívánni, mert az idővel tönkremenne. Egy pasi nem bírná ki a mániáim, a furcsa életem és csak csalódnék. Meg azok után, ami tavaly ősszel a Gayrómeós facebook csoportban történt betett nekem keményen. Főleg amikor Attiláékban kellett csalódnom. Ez mai napig rettenetesen hat rám, ha eszembe jut, de azt mondom magamban: STOP! És gondolok inkább másra. Rájöttem, hogy nem szabad olyan alakok miatt szomorkodni, akik nem becsültek meg és nem értettek meg eléggé. Nálam fontos egy jó baráti kapcsolat, kellemes beszélgetés és persze jöhet a szex is, ha úgy adódik a dolog. Nálam nem a szex a legfontosabb, hanem az, hogy a másik féllel, felekkel jól el lehessen beszélgetni, programokat csinálni. Ismerkedek a neten, de vagy összejön valami, vagy nem. Ez változó. Mintha bemennék egy lottózóba és vennék egy kaparósorsjegyet. Van, akinek bejön a maciságom és ez tetszik, de a hasammal állok hadilábon. És ezt szeretném letudni végleg, ill. megerősödni, hogy több önbizalmam legyen. Mert vannak démonjaim, melyeket le szeretnék győzni. Ezek a démonok sajnos a múltamhoz tartoznak.

A háziorvosom nem tanácsolta a vírus miatt az edzőtermet, de oda kell figyelnem arra, hogy nem zárkózhatok be, nem csavarodhatok be a négy fal között. Ritkán mozdulok ki itthonról. Azért mert a felelőtlen és oltatlan fiatalok részegre bulizzák magukat nem az én hibám. Felvettem az oltásokat, az utcára már FPP2 maszkban megyek ki. Szabad téren is viselem! Élni kell úgy az életet továbbra is, hogy a depresszió ne készítsen ki. Nem engedem át magam a félelemnek!

Egyedül az alvással vannak nehézségeim még, mert nehéz átállni a korábbi fekvéshez, de bízom abban, hogy idővel az is változni fog. Ami pedig az étkezést illeti sokféle változtatást tervezek azzal is. Pl. elkészítettem életem első sóskafőzelékét tükörtojással és krumplival.


 

Nagyon jól sikerült és legközelebb másféle vitamindús ételt is csinálok majd. Az én sóskafőzelékem sűrűbb, és benne van a sóska szára is, hogy igazi főzelék legyen. Elvileg diétás étel és rendkívül egészséges. 2021 végén ettem natúr sóskát és a neten keresgéltem sóskafőzelékes receptet. Így bukkantam a youtubeon a nemzetikonyhára, amelynek segítségével kissé eltérő módszerrel de elkészítettem a saját sóskafőzelékem.

Idén nemcsak az edzések folytatódnak, de tervezek más hasznos dolgot is csinálni. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.