2021. szeptember 25., szombat

LEMEZAJÁNLÓ: EROS RAMAZZOTTI: HEROES DE HOY/NOUVI EROI

A Heroes de Hoy/Nuovi Eroi az utolsó olyan Eros Ramazzotti lemez, amely még nem volt meg eddig egyetlen formátumban sem. Néhány éve a gyűjteményemet használt albumokkal egészítettem ki, de a Heroes de Hoy/Nuovi Eroi nem lett meg sosem, pedig sok helyen kerestem annak idején.


Most Eros Ramazzotti a Dónde Hay Musica után kiadatta a 35. évfordulós piros bakelit változatát a Heroes de Hoynak, amelynek színe piros. Az olaszé pedig narancs. Az album velem egyidős, 1986-ban készült és 9 dal található a lemezen. A CD változatban extra dalok is vannak más albumokról, így jobb is, hogy bakelitben vettem meg a Heroes de Hoy-t.

 







A kiadványban itt is van egy ajándék poszter, ahogy anno a Dónde Hay Musicánál. Kellemes, klasszikus, kissé „szeles” hangulatú lemez. Hallgatáskor kissé a magány érzését észlelem. És nemcsak a borító képe miatt, hanem a dalok hallgatása közben, mert azokban olyan hangulat uralkodik, hogy az egyedüllétet és a belső vívódások hangulatát érezteti. Pl. a Con Gli Occhi di un Bambino.  

Örültem annak, amikor meg tudtam venni ezt az albumot. Főleg szép piros színben. Azt viszont furcsának tartottam, hogy nem mindegyik szám volt spanyol nyelvű, holott a Heroes de Hoy a spanyol változata a Nuovi Eroi-nak. Árban ugyanannyiba került mindkét verzió, és nem érdekelt a kicsi nyelvkülönbség.

Jobb lett volna ha tavaly megjelenik a Stilelibero és az In Ogni Senso, mert az első 20, a másik 30 éves volt 1 éve. Nem tartom valószínűnek, hogy utólag megjelenik ez a két lemez idén bakelitben.

Csináltam magyar nyelvű „posztert” a Heroes de Hoy-nak:


A Heroes de Hoy meghallgatható a spotifyon:

https://open.spotify.com/album/0NVRrBt4sMmBSXuFp0Z7Gc

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.