2021. március 23., kedd

Kétsajtos pizzalepény

 

Névnapom alkalmából különleges pizzalepényt készítettem, melynek receptjét a youtubeon találtam. Íme az eredeti:

Mindig is nagy pizzás voltam és nagy kihívás volt nekem ez a feladat. A tésztát másképpen készítettem el a szokásos módhoz képest. A kétsajtos pizzás lepényhez ezeket az összetevőket használtam fel:

1 pohár 200 ml tej

5 gramm élesztőpor

1 tojás

25 ml olaj (az eredeti receptben olívaolajat írtak)

20 g kristálycukor

6 g só

360 g liszt

150 g cheddar sajt

150 g feta (én 200 g-ot használtam fel)

Rendes paprika és piros, nem csípős paprika

Az eredeti recept magokat is írt, de itthon nem volt, kaprot pedig nem akartam bele tenni, mert azt nem szeretem.




45 percig kelesztettem a tésztát, ami kicsit nehéz volt, de szerencsére nagyon jól sikerült. Kelesztés közben csináltam meg a tölteléket. A cheddar sajtot lereszeltem, majd a fetával együtt összegyúrtam. Közben hozzáadtam egy egész paradicsomot, és a két színű paprikát is. Kissé darabos volt a töltelék, így picit préselnem kellett. Miután 45 perc után elővettem a tésztám kézzel nyújtottam ki, majd közepére helyeztem a töltelékes zöldséges sajtlabdát. Összezártam a pizzatésztával, majd ismét a kezemmel nyújtottam ki. Picit felrepedt a tészta teteje, de nem volt vészes. Végül tojássárgával megkentem a tetejét és rászórtam a kiválasztott sajtos tölteléket. Végezetül pedig paradicsomot tettem a tetejére és 40-45 percig volt a sütőben.




Nagy sikere volt a pizzámnak. Szüleimnek 2en1 salátát készítettem +-ban. Paradicsomos uborkasalátát, amelyben vörös és fokhagyma is volt.

Nagyon sokat szoktam főzős és sütős videókat nézni. Főleg a receptvideókat a facebookon. Mostanában újabb, kissé bonyolultabb ételeket tanulok főzni, mert egyre több mindent szeretnék a főzéssel és sütéssel kapcsolatban megtanulni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.