2021. március 6., szombat

CD AJÁNLÓ: MARIAH CAREY: THE RARITIES

 

Nemrég megvettem a 2020-ban megjelent Mariah Carey különleges válogatásalbumát, a The Rarities-t, amelyben olyan dalok szerepelnek, melyek más lemezeken nem találhatóak meg. Az Everything fades away kivételével minden szám teljesen új volt nekem. Mariah Carey zenéjét 2002 végén ismertem meg a Charmbracelet című kazettája által.




Így néz ki a CD kiadás







A CD füzetben ezek a képek vannak

A The Rarities (Ritkaságok) egy 2 CD-ből álló válogatás. Mariah Carey karrierjének 30. évfordulójának alkalmából készült eme kiadás. Az első lemez aranyszínű, amelyen a nem hallható dalok listája található. Érdekes, Phil Collinsnál és a Genesisnél is találkozunk ilyen hanganyagokkal. Az ilyen „kimaradt” számok általában vagy nem jelennek meg, vagy kislemezeken végzik, hogy a rajongó azt is vásárolja meg az újdonság miatt.

Tavaly karácsony és szilveszter között kezdtem el gyűjteni Mariah Carey bakelit albumait, de még az első hátravan. A Butterfly-ig szeretném összegyűjteni, a többi nem érdekel. Mariah Carey ugyanis a 90-es évek végén, és a 2000-es évek elején teljesen megváltoztatta a stílusát és számomra élvezhetetlen lett a zenei játéka.

Charmbracelet

2002 végén nagyon sokszor reklámozták Mariah Careytől a Charmbraceletet, amelynek borítója és reklámzenéje lenyűgözött. Ám az album messze nem volt olyan sikeres számomra. Kazettán megkaptam 2002 karácsonyán, később egy rugóért CD-n is meglett, hátha közelebb kerülök az albumhoz. A napokban Lujzival meghallgattam a lemezt, és kiderült, hogy ideális társasjátékozás közben amolyan háttérzeneként. Bakelitben az év elején adták ki, fogtam is a kezemben a kiadványt az Mg Recordsban, de nem adok ki érte pénzt, mert nem bakelites minősítésű a szememben. Ez azt jelenti, hogy eszem ágában sincs megvenni bakelit lemezen. Azt viszont meg kell mondani, hogy nagyon szép aranyszínű a CD és a kazetta papírja. A kazetta papírjának olyan az illata, mint az aranyceruzámnak, amellyel rajzolni szoktam.




Zenei kis ékszerkék vannak MC „kötésben”. Van olyan kiadás, amin speciális Charmbracelet ékszer található. Az album csontszínűben (Bone colour vinyl) kiadásban is megjelent.

Live in Japan 1996.

A The Rarities második lemeze fekete színű és 17 koncertfelvétel található rajta. Ott elhangzanak a közkedvelt slágerek, bár némelyik egy hanggal lejjebb, de maximálisan élvezhető. Ezzel a kétlemezes kiadvánnyal duplán jól jártam, mert régóta szerettem volna egy Mariah Carey koncertes hanganyagot, de sehol sem tudtam venni. Most a Rarities válogatás ezt megadta. A CD füzetben sok jó kép van, köztük egy hamarosan megjelenő életrajzi könyv borítója is látható benne. Remélem Magyarországon is megjelenik, mert érdekelni fog ez az olvasmány. 

A The Rarities egyetlen szépséghibája az, hogy az album előborítója nem valami jó, más képet kellett volna választani. A CD hátborítója viszont nagyon tetszett. Azt nagyon eltalálták.

Érdemes megvenni, mert remek zenei összefoglaló Mariah Carey-től. Sajnos a spotify-on nem érhető el az album.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.