2020. október 31., szombat

IDEI ŐSZI FOTÓSOROZATOM A SPECIÁLIS GÉPPEL

A Dezsőtől kölcsönkapott fényképezőgép használata igen macerás. Nehéz beállítani a megfelelő színeket, fényhatásokat. Mindezek ellenére azért tudom használni. Kukucskáló módon tudom elkapni a kívánt pillanatokat. Jó munkát végeztem, amikor múlt vasárnap kimentem az Orczy kertbe, hogy elkészítsem a szokásos őszi fotósorozatom. Sok képet készítettem, de ahányszor egy alkalom során temérdek fotót alkotok, csak töredék kerül fel a netre. A számítógépemről és legalább a fele eldobásra kerül. Egy jó alkalmat 2-3 alkalommal kell lekapni, mert nem tudhatjuk melyik a legjobb. Ezt anno Ferenctől tanultam. Nem tudok mértéket tartani, amikor egy jó témáról van szó. Ugyanez volt a 3-as metró nemrég átadott déli szakaszával sem.




















Ezek a képek, melyeket a speciális géppel csináltam. Egy ilyen fényképezőgép roppant drága és komolyabb fotósok használják. Teljesen más, mint anno a korábbi digitális fényképezőgépem és mostanában az iPhone-om. Én valahogy nem barátkoztam össze ezzel a hiperszuper géppel, mert nekem túl komoly, nehéz és nem minden esetben találom el a megfelelő pillanatokat. Nehezebb kiszűrni egy adott hibát. Mikor a két Michael Myers figurát fotóztam a Nemzeti Színháznál akkor is sok hibás fotót kreáltam. Túlságosan el lettek „égve”, vagyis a fény annyira erős volt, hogy törölnöm kellett azokat. Égboltot és fát a legnehezebb megörökíteni eme különleges darabbal. Lehet, hogy jobban kellene gyakorolnom a használatát. Csak azért nem szívesen viszem magammal mindenhova, mert kölcsöngép és folyton figyelnem kellene rá. Dezső bízik bennem és ez nagy felelősség. Itthon nyugodtabban használtam, amikor a Halloweenes dekorációkat örökítettem meg.



Kedvenc fám az utcámban, amely nagyon hamar lehullik ősszel. A Nemzetinél is készítettem fotókat, nem messze a Zikkurattól. 
















A Boráros téri Nehru parton Lujzimmal sétáltam és közben ott is készítettem egy csomó fotót. Kicsit hideg volt, fújt a szél és voltak pillanatok, amikor arcunkba hullottak száraz és kissé száraz levelek. Makkokat is találtunk, amelyeket felhasználtunk az idei Halloweenes dekorációhoz.  






Az utolsó hat képet már iPhone-nal készítettem mikor Gömbimet a játszótérre vittem. Ott is szedtünk leveleket.

Tervezek még őszi fotókat készíteni novemberben, aztán csak a hónap végén kezdek neki a karácsonyi előkészületeknek.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.