2020. október 13., kedd

NARANCSOS PHIL ÉS EREKLYE FREDDIE

Október 9-én jelent meg első kedvenc Phil Collins albumom, a No Jacket Required narancs színű bakelit változatban, amelyet már hetekkel korábban előrendeltem, mert egy limitált kiadványról van szó. Azért fontos az előrendelés, mert a fanatikusok hamar lecsapnak rá. Évekkel ezelőtt már írtam a Phil Collins remastered kiadványokról és akkor szó esett a bakelit kiadásokról is. Tavaly Phil Collins: But Seriously… 1989-es albuma türkizkék színben jelent meg.

















Így néz ki a No Jacket Required narancsosan. Olyan Halloween színű. J 180 grammos lemez. A magyar kiadvány vékonyabb, fekete, amelyet a falamra raktam. Még 15 éve vettem meg 500 Ft-os áron a Lurdy házban.


A No Jacket Required sok emléket ébreszt bennem. Egyrészt a kiskorúságom végét. 17 voltam, mikor először kazettán meghallgattam. Aztán később meglett CD-n is. Folyamatosan hallgattam egymás után. Vérbeli 80-as évek zene! Phil Collins díjat is kapott az albumért. A legpörgősebb dalok közé tartozik az Only You Know And I Know, Don’t Lose My Number és a Who Said I Would. Erősen hintáztam ezekre a dalokra. J A leglágyabb dallamok a Long Long Way To Go, One More Night és a Take Me Home. Az utóbbi nagy kedvencemmé vált.

Lenyűgöz az album borítója. A piros és narancsszín keveréke. A 80-as évek forró éjszakáit juttatja eszembe. Mivel hangulatember vagyok, a fantáziavilágomban gyakran érzek meg bizonyos dolgokat, melyeket talán más nem. Ezt nem tudom hogyan kifejezni.

 https://videa.hu/videok/zene/phil-collins-no-jacket-required-95GANWXaLhSfZW8w

A videán elérhető a narancsos album

 





A Snapchaten van egy Phil Collinsos funkció, amelyben a No Jacket Required funkció volt. Arcomat adhattam a borítóhoz. J


Eddig két színes Phil Collins bakelit lemez jelent meg. Az 1981-es Face Value 2021-ben lesz 40 éves. Bízom abban, hogy kiadják színesben. Azt is megveszem majd. Remélem ezüstszínű lesz! J

Ereklyére bukkanva

Minap a Kilián Laktanyánál található használt lemezüzletben rábukkantam egy régóta vágyott kincsre. Freddie Jackson: Rock Me Tonight című albumára, amelyet egyszer meg akartam rendelni. Nagy szerencse, hogy nem így lett, mert egy rugóért megszereztem használtan. Magáról az albumról annyit kell tudni, hogy mikor esti iskolás voltam a youtuberól akkoriban töltögettem le 80-as évekbeli zenéket és Freddie Jackson, James Ingram, valamint Jeffrey Osborne előadókat így ismertem meg. Persze Freddie Jackson dalát egy válogatásalbumon hallottam először, majd rákerestem a youtubeon, ahol a többi dalát is meghallgattam. Tagja vagyok a facebookon egy 80-as évekbeli csoportnak is, ahol az ottaniak megosztanak youtubeos linkeket.



Kissé fakult a borító, de a tartalom a lényeg. J Bombay-i nyomású lemez. Nagyon szeretem. Sokat hallgattam letöltve miközben tanultam a vizsgákra. CD-n sosem tudtam megvásárolni. A lemezbörzén is kutattam utána, de sikertelenül. Volt idő, amikor el is aludtam az albumra. Karácsonykor is sokat hallgatom, miközben alkotok valami kézműves dolgot. A Rock Me Tonight nemcsak kézműves lemez, de partizenei album is. Ideális az ilyen alkalmakra. Feltöltöttem a videára a bakelit változatot:

https://videa.hu/videok/zene/freddie-jackson-rock-me-tonight-FgwkqAFQd4S1rGsN

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.