2020. augusztus 25., kedd

LEMEZAJÁNLÓ: BRITNEY SPEARS: OOPS!.. I DID IT AGAIN LP

Britney Spearsről nem írtam eddig a BENovelas pályafutásom alatt, de most sort kerítek rá, mivel nemrég megjelent az énekesnő 2000-ben kiadott és egyben második lemeze, az Oops!.. I did it again bakelit képlemezen, másszóval picture disc formátumban.






Érdekes és kellemes emlékeket juttat eszembe ez az album, mert 2001-ben vásároltam meg magnókazettán. Egy szombati napon, amikor a TVR-Hét újságban a Sikoly 3 és az Álmosvölgy legendája című filmet reklámozták videókazettán. Abban az időben Britney nagyon népszerű volt és az általános iskolában volt egy osztálytársam, aki valósággal rajongott érte. Gondoltam hát, adok egy esélyt Britney-nek és megveszem az egyik albumát. Ahogy írtam, egy szombati napon elmentem és vettem egyet. Az Europarkban, a Média Marktban még 2190 Ft-os áron. Találomra választottam ki az Oops!.. I did it again-t és még nem tudtam, hogy volt már egy első lemeze. Kicsit ideges voltam mikor megvettem a kazettát, mert féltem attól, hogy esetleg nem fog tetszeni. 2000-2001-ben még ismerkedtem különböző előadókkal. Szerencsére az Oops!.. I did it again sikernek bizonyult számomra. Olyannyira, hogy később az első albumát is megvettem 1990 Ft-ért kazettán. 





Britney 1-2 albuma CD-n és kazettán. Egyik az Oops!..I did it again.

A 2002-ben kiadott kék színű Britney lemez már nem tetszett. Ugyan ajándékba megkaptam, nem lett a szívem csücske, és onnantól kezdve már Britney Spears zenéje nem tetszett, mert más stílusú lett az 1-2 albumhoz képest.

Az Oops!.. I did it again számomra egy klasszikus és 19 éve ismerem az albumot. A 2001-es vétel után nővérem CD-n megvette nekem néhány évvel később. Bulizós, romantikus és kissé álmodozó hangulatú. Ennek az albumnak a hangulatvilága lenyűgözött, főleg a Stronger című dal, amely mintha egy zenei mély alagútba vezetne. 15 éves koromban még nagyban hintáztam a zenékre, és persze a Britney albumra. Akkoriban mellette a Bon-Bon, Zámbó Jimmy, Natalia Oreiro és Enrique Iglesias muzsikavilágának részese is voltam. Ott volt mellettük az Ally Mcbeal filmzenei albumok is. Britney zenéjének világa 2001-ben egy új zenei világot nyitott meg nekem, melyet 2002-2003-ig hallgattam sokat, majd jöttek az új megismerések. A Britney rajongásom nem volt akkora rajongás, de ez az Oops!.. I did it again különleges gyöngyszemmé vált és pont a zene évében, 2020-ban jelent meg, a 2000-es albuma. Kedvenceim a lemezről a Don’t let be me the last to know és a Stronger. Britney Spears István barátom egyik kedvence volt. Mikor megismerkedtünk akkor szóba hozta, hogy mennyire szereti az énekesnőt.

Az Oops!.. I did it again a kamaszkorom és egyéb dolgok megismerkedését juttatja az eszembe. Megvéve a lemezt és olvasva rajta a 20. jubileumi kiadásának leírását az idő múlását juttatja eszembe. Képzelem mennyien veszik azok, akik 20 éve voltak fiatalok és ropták a táncot erre az albumra. Múlik az idő, nincs menekvés.

Aki szeretné megrendelni a lemezt itt megteheti:

https://www.facethemusic.hu/spearsbritney/vinyl-lp/oops-i-did-it-again7511831.html

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.