2020. augusztus 17., hétfő

EGY GYILKOSSÁG HELYSZÍNÉN JÁRTAM

Nemrég olvastam egy cikket a 20 évvel ezelőtt meggyilkolt színésznőről, Soproni Ágnesről, akit a fia öletett meg. Soproni Ágnes háza a budai hegyekben található. Elhagyatott és enyészetté vált szellemház lett belőle. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy egymagam útra keljek és megnézhessem azt a horrorvillát. A gyilkosságról már akkoriban is hallottam mikor tizenéves voltam.

A busz, amely a borzalmak házához vezet a 22-es számú. A Moszkva tértől (Széll Kálmán tértől) indult. Volt egy lépcsőlejáró, amelyen keresztülmentem és az Üdülő utcában találtam magam. Az utat napokkal korábban megterveztem, térképen nagyjából behatároltam merre is kell menni. Nagy szerencsém volt, mert pont közel volt a lépcsőlejáróhoz. Ahogy beljebb mentem az Üdülő úton alig fél perc múlva megpillantottam a romos házat. Meghűlt bennem a vér. Egy nagy fémelválasztó volt a bejáratnál, de be lehetett menni.

    


    

    




Eléggé kellemetlen volt a bemenetel, mert rózsatövises bokrok voltak. Iszonyatos volt a hangulat. Totál félelmetes volt az egész, de főleg a ház belseje. A plafonról csöpögött a víz, az enyészet, pusztulás volt mindenütt. Halott, magányos és félelmetes élő képek tárultak elém. Megvallom nem éreztem magam biztonságban. Féltem ugyanis, hogy talán rejtőzködő bűnözők bújtak meg valahol. Felmentem az emeletre, ahol ott volt az a bizonyos kád.


 

Soproni Ágnest a fia ölette meg 20 évvel ezelőtt a barátjával, majd később a kádban darabolták fel a színésznő holttestét. Maga a kád jó állapotban volt, de amint élőben láttam elborzadtam. Előttem volt a kép a darabolásról. Elképzeltem hogyan is történhetett. Néhol neszeket, kattogó hangokat hallottam. Megijedtem, hogy talán nem vagyok egyedül. Úton a kijárat felé már videót is csináltam, amelyet megfűszereztem egy kis horrorzenével:

Miután elhagytam a házat sokkal nyugodtabb voltam. Elindultam egy másik úton, de nagyon eltévedtem, így vissza kellett sietnem az Üdülő útra. Még egyszer utoljára a ház fémes elválasztójához mentem, megnézni a villát. A cipőm eléggé bepiszkolódott. A 22-es busszal indultam vissza a Moszkva térre, majd onnan villamossal a Móriczra nyomtatni.

Érdekelt engem a Soproni Ági villa. Állítólag sokan mentek már oda fotózni. Az elmúlt 20 év alatt lelakták a hajléktalanok, és egyszer fel is gyújtották. Borzalmas a tudat, hogy a színésznőnek a ház miatt kellett meghalnia és hogy a fia volt az, aki ellene fordult. Nem tudom megérteni azt az embert. Elvileg mindent megkapott és ezzel hálálta meg? Értelmetlen és gyomorforgató gyilkosság. Ráadásul a test eltüntetése is szörnyű körülmények között zajlott. Soproni Ágnes fia és a gyilkos legalább 40 évet a sitten kell, hogy üljenek. 2003-ban ítélték el őket. Kb. most már 23 év mire kijöhetnek. Ha belegondolok abba, hogyha megérik azt a napot, akkor ki várja őket? Csak megvetett, számkivetett alakok lesznek. Nem lepne meg az, ha Soproni Ági fia visszatérne a házához, rendbe hozatná, és ott élné le életének maradék éveit. A magyar Psycho. Az apja sem fog élni, aki elvileg még támogatja őt. A ház is az övé. Gondolom azért nem adta el, mert senki sem akart egy gyilkos házban élni. Tisztára, mint az Amityville-i horror.

Luminol

Helyszínelésnél sokszor használják a luminol folyadékot, amellyel a vért keresik. Hiába törlik fel a gyilkosok a véres nyomokat, ez a kémiai anyag kimutatja. Csak rá kell permetezni az adott helyen, ahol úgy gondoljuk, hogy vér van és ha van, akkor kékes fény keletkezik. Mikor megláttam a kádat  zöldes foltokat láttam. Lehet hogy a színésznőnél is alkalmazták a luminolos vizsgálatot annak idején?

Kicsit remegtek a kezeim miközben fotókat és videókat csináltam a helyszínen. Féltem, de szerencsére nem lett bajom. Emlékszem életem első kedvenc filmjére, a Szoknyás zsarura. Abban is volt romos ház. Csak ez a valóság, amiben voltam és vagyok. Hatalmas volt az a telek. Benőtt gaz, elhagyott és tönkrement holmik voltak a helyszínen. Ezt a házat nem lehet megmenteni, de lebontani és újat építeni a helyére igen. De vajon ki lesz, aki megveszi? És egyáltalán a szomszédok hogy érezhetik magukat közvetlenül a szellemvilla mellett? Főleg amikor este van, esik és vihar tombol?

ID

Szeretem nézni az ID Discovery oknyomozó műsorait. Abban is annyi döbbenetes gyilkosság, eltűnt ügyek és hasonlók vannak. De azok Amerikában történnek és nem Magyarországon. Az ID műsorokban is történnek különböző brutalitású gyilkosságok, elrontott és tönkretett életek. Érdekelnek az ilyen izgalmas történetek és ez a Soproni Ágnes gyilkosság is izgalomba hozott. Mindenképp meg akartam nézni a brutális gyilkosság helyszínét. De nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel. Többé nem térek oda vissza. Egyszer elég volt.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.