2020. július 22., szerda

MŰVÉSZETTERÁPIA



A koronavírust követően lassacskán helyreállt az élet a művészetterápiás alkalmak során is. Zsuzsa, a terapeutám emailben jelezte néhány hete, hogy nyugodtan mehetek, megnyílt a terem. Örömmel mentem, mert alig vártam, hogy mehessek.

Az idei zene éve alkalmából úgy döntöttem, hogy zenével kapcsolatos rajzokat fogok készíteni. Főleg egy 20 oldalas extra melléklettel szeretném bővíteni az augusztusi évadzáró BENovelas magazinom, mert fontosnak tartom, hogy méltó módon zárjak le 5 esztendőt. Közben itthon folyamatosan frissítem az oldalam menüpontjainak betűtípusait, mert legalább 5 évig szeretnék egy egységes betűtípusos rendszert.

Sajnos a számítógépemen nincs ilyen Neuropol betűtípus, így a szüleim szobájában lévő laptopon tudom mindezeket megcsinálni. Az új BENovelas logó kifejezi a modernséget, egyediséget és bármikor el tudok játszadozni velük. A kitalált TV csatornáim, metróim és más ezzel kapcsolatos dolgok, pl. a zene éve is új logót kap. A weblapomon a fejlécem is megkapta az új betűtípusos jelzést.


www.benovelas.hu

Visszatérve a művészetterápiára fantasztikus érzés volt lemenni, újra alkotni. Rendszerint én és Zsuzsa vagyunk, de jönnek az osztályról is betegek, akik elvannak fél, vagy egy órát. Nekik szabad a kimozdulás. Abszolút biztonságos, nincs járványveszély. A klinika veszélyesnek mondott részei le vannak zárva. Miközben alkotok, lágy relaxációs zene megy. Árad a nyugalom, nincs baj. Ilyenkor is feltöltődök, energiához jutok. Jóleső érzés fog el, ahányszor megyek. Amikor lemegy néhány beteg, ők elmondják mi a bajuk. Sokszor elhúzódik a vizit, ezért fél 11 után jönnek, akik jönnek. Róluk nem beszélhetek és nem írhatok hisz bizalmas dolgokról van szó.

A zene hálójában
CD alakú műanyag mintával és egy nem kellő minidisc-kel ábrákat, körvonalakat rajzoltam. Ezeket a blogomban fotókon lehet látni, az újságomban pedig az eredeti 20 oldalas extra mellékletet teszem be ún. nyomtatás spórolásként. Egy bakelit kislemezt is felhasználtam mintaként.






 






Ezekkel a rajzokkal szeretném bemutatni mennyire sokoldalú a zene, mekkora hatást gyakorol az emberi pszichére, lélekre és hogy mennyire be tudja hálózni az érzelmeket. Mintha egy másik világba, térbe zuhannánk. Rajzoltam tégla, kis és nagy négyzetes alakzatokat is mintás karton segítségével, melyeket kiszíneztem a Stabilo új szuper tűfilceivel.


Valóságos csodákra képesek ezek a remek tollak. Szó szerint festeni lehet vele, persze víz nélkül. Készítettem CD macit, CD-s egérfejet, és kapcsolatokat ábrázoló vonalhálózatokat is.

Az egyik beteg megnézte a rajzaimat és azt mondta, hogy ún. OP Art stílusúak, amely optikai csalódást okoz azzal, hogyha a képekre nézünk mintha mozogna, ill. bármit láthatunk bennük. Ez a művészeti stílus az 1960-as években alakult ki és máig népszerű.

A művészetterápiára továbbra is járni fogok. Belekezdtem egy óriásplakát készítésébe, melyet majd csak szeptemberben fogok megmutatni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.