2020. július 13., hétfő

CORVIN KLINIKÁK



Mai naptól kezdve a 3-as metró vonalán újabb két megállót zártak le. Az egyik a Klinikák (Semmelweiss Klinikák), a másik pedig a Corvin negyed (Ferenc körút). Jelenleg most már 4 állomáson haladnak át a szerelvények megállás nélkül, míg a déli szakaszon a rekonstrukciós munkák a végéhez közelednek.

István barátommal a lezárások előtti napon futottunk össze és együtt búcsúztattuk el a két újonnan lezárt metróállomást. Én külön hazafelé menet. Érdekes volt és egy kicsit szomorú is. A Ferenc körút (Corvin negyed) állomásról mindig a mostoha nagymamám barátnője jutott eszembe. Mikor kicsi voltam nagyanyó sokszor vitt el Ica nénihez, aki nem messze lakott a metrótól. Szemben a Kilián laktanyával. Metróval könnyedén megközelíthető volt a helyszín. A Klinikák (Semmelweiss Klinikák) a 2011-es idegösszeomlásom és megannyi másfajta, felemás emlékeket juttatja az eszembe. Fura dolog, hogy többé nem látom élőben régi fényében a két lezárt metróállomást. Még az áthaladó szerelvényekből sem, ugyanis már az első nap elfedték a fémkerítéseket, így csak a régi neonlámpákat lehetett látni a metrókocsiból.


Videóm a lezárás előtt és után. Sajnos csak ennyi lehetőségem volt. Talán a BKK tudta, hogy számos metrórajongó fotózik és szándékosan takarta el a felújítandó állomásokat már az első nap, nehogy a kíváncsi közönség bármit is lásson. A metrófelújítás honlapján ugyan megosztanak fotókat, de nagyon keveset.





















István barátom és én a lezárás előtt. Jól éreztük magunkat, viszonylag nem volt sok ember. Szeretem, ha a fotóimban nincsenek emberek. Ők eltakarják a részleteket. Zavaró a jelenlétük. Roppant nehéz néha metróban fényképezni, főleg a mozgólépcsőknél, mert bárhol felbukkanhat egy ember és oda a pillanat.


A metróállomások lezárása előtt látni véltem néhány fotóst, akik szintén az utolsó pillanatokat örökítették meg. István barátommal beültünk egy Kálvin téri bárba, majd azután külön készítettem fotókat az állomásokról is, melyeket majd akkor fogok közzétenni ha eljön az adott metrómegálló lezárása. Olvastam, hogy a déli szakaszt október második felében adják át, onnantól két héttel később a Kálvin tér, Deák tér és a Nyugati pályaudvar állomások kerülnek lezárásra a felújítás miatt.


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.