2020. július 2., csütörtök

A KÖVETKEZŐ MEGÁLLÓK…


Nemrég hozták nyilvánosságra a 3-as metró júliusi közlekedését. 11-től a Klinikák (Semmelweiss Klinikák) és a Ferenc körutat (Corvin negyed) állomásokat lezárják és ott is elkezdődnek a rekonstrukciós munkák. A helyzet ugyanaz lesz, mint jelenleg a Ferenciek tere és az Arany János utcai megállóknál. Nem fog megállni a szerelvény. A metrószerelvények a Nagyvárad tértől úgy indulnak majd, hogy a Kálvin tér lesz az első megálló, aztán a Deák tér és a Nyugati pályaudvar következik.


Ki tették a tájékoztatókat és nagyban be is mondják bizonyos állomásokon a közelgő változásokat. Most így a közelgő felújítás miatt újabb képeket már nem tervezek készíteni a hamarosan lezárandó megállókról, mert bőven kifotóztam magam az elmúlt évek során. Ám azonban panoráma képeket mégis készítettem, melyeket megosztok az olvasóimmal.


Klinikák (Semmelweiss Klinikák)



Ferenc körút (Corvin negyed)

Nemsokára teljesen megszűnik ez az arculat. Legrosszabb állapotban a Klinikák állomás van. Egyre piszkosabb, romosabb. Fent az állomás kijáratánál már megszűntették az újságos részleget is.


 


Majd az állomás kijárata körül is biztos kirakják a bazi nagy fémbarikádokat, hogy a kíváncsiskodó metrórajongó nehogy leskelődjön. Én amennyire csak tudom, megoldom a kérdést. Nemrég a Ferenciek tere és az Arany János utca környékén jártam és szétnéztem, hogy zajlik a felújítás. Bekukucskáltam a telefonommal mi zajlik a fémkerítések mögött.







A Ferenciek tere aluljárójának csak kis része használható, de meg tudtam nézni mik történnek.

Az Arany János utcánál nem sok változást láttam március óta. Azt tudom, hogy az állomás fal és tetőburkolatait elbontották, épp úgy, mint a Ferenciek terénél.

Továbbra is lassan haladnak a munkák, mint eddig. Elvileg novemberben már használható lesz a déli szakasz és akkor már a Kálvin tér, a Deák tér és a Nyugati pályaudvar állomások is lezárásra kerülnek.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.