2020. március 29., vasárnap

EGY ÚJ IDŐSZAK KEZDETE

Mindannyiunk életében most rendkívüli időszak vette kezdetét. Miközben e sorokat írom, önkéntes karanténban vagyok. 2020 elejétől hallani lehetett az egész világban, hogy egy újfajta koronavírus indult el, amely mára az egész!!! világot karanténba kényszerítette! A blog folytatódik, de a BENovelas magazin kicsit szünetelni fog. A karantén végéig. Március 28-tól kijárási tilalom van érvényben Magyarországon és meg van határozva, hogy bizonyos korosztály mikor, melyik napszakban mehet ki. Én, amit tehettem, megtettem és továbbra is megteszek mindent, amit csak lehet. 2-4 naponta ki kell mennem, mert a levegőzés és egy kis séta fontos nekem. Ezt összekötöm a bevásárlással. Megtudtam, hogy sétálni el lehet menni, tehát igazán nincs bezártság, amelynek viszont örülök. Ahol lakom a közelemben vannak a kedvenc helyeim, és akár mindennap elmehetek oda, ám azért naponta kimozdulni nagyon sok lenne. Még a normál időszakban is sokat szeretek itthon lenni. Ha a gyerekek itt vannak, akkor velük mindig elmegyek, ha jó az idő.

Mint írtam a BENovelas magazin egy ideig nem lesz. Viszont írok cikkeket, amelyeket egyelőre nem fogok kinyomtatni, mivel nem megyek a Móricz-ra nyomtatni. Csak akkor lesz egyben minden kinyomtatva, ha ki lehet végre menni messzebbre. Meg kell védenem a szüleimet a betegségtől. Új lemezek rendelése is szünetelni fog. Ám azonban az új cikkek olyan visszaemlékezősek lesznek, melyek leginkább a facebookos privát csoportomban lesznek elérhetőek. Volt időszak, amikor 2009-2013-ig volt egy másik blogom, de megszüntettem és ugyan ott nem írtam olyasmiket, mint a jelenlegiben. Tehát a karantén alatt, ha nincs is új kalandom, visszaemlékezek a régi idők szép emlékeire.

Nem mehetek tömegközlekedéssel, pszichológushoz és még más helyekre sem. Ha megyek a boltban, akkor megtartom a kellő távolságot az emberektől. Kicsit ijesztő, mert mindig bennem van egy ún. frászcsengő, de nem szabad átengednem magam a démonjaimnak. Ezt egy ismerősöm mondta sokszor. Mindig ez a szó nyugtat meg. Nővérem is mondogatja, hogy túl leszünk rajta. Most Magyarország olyan, mintha be lenne zárva. Se ki, se be nem mehet senki. Akkora káosz van az egész világban. Nem vették komolyan ezt a vírust. Ki gondolta volna, hogy napjainkban ilyesmi előfordulhat? Danna Garcia telenovella színésznő is koronavírusos lett, aki jelenleg otthonában van karantén alatt. Ricardo Montaner, Laura Pausini és Alejandro Sanz ugyan nem betegek, de ők is otthonaikban vannak. A facebookon posztolgatnak magukról képeket és olvasom az üzeneteiket.

Ijesztő a tudat, hogy a világ számos pontján leáll az élet egy alattomos vírus miatt, amely nemcsak emberi életet követel, de komoly gazdasági válságot is előidéz. Szomorú és félelmetes. Én úgy látom ezt, hogy az emberiség nem vigyázott a Földre és komoly szerepet játszhat a régóta tartó klímaválság is, amely egyik oka lehetett a koronavírus elindulásának. Amolyan figyelmeztetés ez az emberiségnek.

Idén persze tartok húsvétot, mert az a kedvenc ünnepem. Az idei autizmus világnapi sétáért nem kár, mert ha ugyanarról szól mint a korábbiak akkor senki sem vesztett semmit sem. A következő időszak részben a visszaemlékezések időszaka lesz.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.