2020. március 6., péntek

ÉG VELED R(M)ETRÓ STÍLUS! 1.


Gondoltam készítek a másnap lezárásra kerülő 3-as metró Ferenciek tere és Arany János utcai metrómegállóról egy búcsúvideót, amelyben még egyszer látogatást teszek a két állomáson a felújítás előtt. Persze volt még néhány búcsúfotó is, amelyet közvetlenül március 7-e előtt készítettem. Március 9-től írják a lezárást, de ezen kívül ott a szombat és a vasárnap, amikor a 3-as metró középső szakasza is le van zárva. Tehát az utasoknak már március 7-től nincs lehetőségük az állomásokra lejutni. Biztosra veszem, hogyha a szerelvények áthaladnak a kieső megállókon, akkor úgy eltakarják, hogy a kíváncsiskodó ne lásson részleteket.

Sajnos mikor a 2-es metró felújítása zajlott nem tudtam dokumentálni az eseményeket. És később megfogadtam, hogy a következő metrófelújításoknál már odafigyelek. A piros vonal rekonstrukciója kb. 15-20 év múlva esedékes. A kisföldalattié talán 5.

Furcsa érzés volt úgy a Ferenciek terei és az Arany János utcai állomásokon lenni, hogy ez volt az utolsó alkalom abban az arculatban látni amilyenben most van. Mikor a metrószerelvénnyel „örökre” elhagytam a helyszínt az utolsó másodpercig fotóztam 1-1 búcsúképet. Hiányozni fog a piros tetejű Ferenciek tere a márványborítású falburkolatával. Az Arany János utca szintúgy, mert az egykori Kossuth téri metróállomásra hasonlít. Ilyenkor írom le újból a szokásos szövegem, hogy szeretek mindent megörökíteni, mert holnap minden más lesz. A világ folyamatosan változik és meg kell örökíteni a számunkra szép dolgokat. Azt hiszem remekül bizonyítottam az állításom.









Néhány extra kép. Szerettem volna venni a Retró lángosozónál egy búcsúlángost, de kiderült, hogy március 1-én bezárt. Na, ebből kimaradtam, de sebaj, a fotók és a videóanyagok a lényeg. A 3-as metró Arany János utcai házas bejáratánál sajnos az üzleti helységek szétverve állnak. Most már szinte bizonyos, hogy le fogják azt a házat bontani. A lezárandó megállókban csak 1-2 helyen láthatóak az állomást jelző táblák. 

Videós összeállításomban igyekeztem a legtöbbet kihozni. Így az utolsó nap kicsit kapkodós voltam. Ha visszagondolok arra mennyi fotót és videót csináltam a 3-as metróról rájövök, nem eleget készítettem. Mert nincs olyan, hogy elég. Mindig volt olyan dolog, ami kimaradt sajnos, és lesz, ami kimarad. Ez lehet bármi. A r(m)etrós cikk nyáron folytatódik! J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.