2020. március 9., hétfő

ZENEAJÁNLÓ: ALEJANDRO FERNÁNDEZ: HECHO EN MEXICO


A 2017-es Rompiendo Fronteras után 3 évvel később megjelent Alejandro Fernández vadonatúj lemeze, a Hecho en Mexico (Mexikóban készült) című új albuma. A 38 perces ranchera stílusú lemezt félően rendeltem elő, mert nem nagyon szeretem a mexikói népzenét. Amikor beharangozták az közelgő új album egyik dalát, a Cabellerót (Lovag) akkor az a szám nagyon megtetszett nekem:


Gondoltam megkockáztatom, és előrendelem a CD-t. Idén február 14-én jelent meg, de csak most érkezett meg a lemezemem, mivel sajnálatos módon a magyar boltok nem árulják.





Az új albummal meg vagyok elégedve, ám azt sajnálom, hogy most Alejandro Fernández nem egy pop stílusú lemezt dobott piacra, hanem visszatért úgymond a gyökereihez. Anno ugyanúgy indította a karrierjét, mint édesapja Vicente Fernández, aki csak a mexikói népzenének élt. Alejandro Fernándeznek legutóbb a Dos Mundos két részes albumában volt egy népzenei, illetve egy popzenei lemeze. Így mindkét rajongótábor egyszerre örülhetett. De ez 2009-ben volt.  

Kicsit megvallom, nagyon szomorú látvány volt az öregedő Alejandro Fernándezt látni a Caballero című videóklipben. Az énekesen nagyon látszik a kor, pedig még csak 49 éves. Pontosan 20 évvel ezelőtt jelent meg az Entre Tus Brazos című lemeze, ami az első számú kedvenc albumom az tőle. Visszatérve az új lemezre, a Hecho en Mexicóra kicsit olyan megindító. Lágyan és selymesen hat a lelkemre. Elképzelek egy birtokot, ahol sok a szép virág, kellemes meleg levegő fújdogál és árad a szerelem mindenhol. Mint amikor a kismadarak repkednek ide-oda. Alejandro Fernández mintha visszatekintene a múltjára, és mint látogató időutazásként éli meg ezt a pillanatot. Ezt megmagyarázza a fekete-fehér borító, az aranyszínű betűk és a lovak, amelyeket az énekes nagyon szeret. Alejandro Fernándeznek Mexikóban alapítványa van, amelyben-nagyban támogatja a mexikói kultúrát. Alejandro Fernándeznek két gyermeke van. Egyikük Alex, aki szintén énekes, de ő is a népzenei kultúrát erősíti. A másik gyermeke Camila Fernández, aki már énekelt együtt az édesapjával az Oroszlánkirály című mese spanyol változatának új verzióját. Camila Fernández vendégszereplő is volt a Soy Luna című argentin telenovellában.   

Emlék 2004-ből
Amikor Alejandro Fernández 2004-es albumát megvettem a megjelenéskor a CD füzetbe volt írva, hogy Hecho en Mexico. J Ez nagyon érdekes.



Alejandro Fernández új albuma elérhető a spotifyon:

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.