2020. január 6., hétfő

ÚJÍTOTT DIZÁJN


A BENovelas privát sorozatomban felújítottam az ezüstmappám, amelyekbe a nyomtatásaimat és az újságjaimat viszem magammal. Kicsit újítottam a dizájnomon, így ezüstöt lehetett spórolni és a filctollas elkenődést is el lehetett kerülni.

Az ezüst mappám 2013 óta használom, és azóta párszor végeztem rajta újításokat. Most ezúttal fekete szigetelőszalagot is használtam, amellyel felváltottam az alkoholos filctollat, mert azokat használva kissé elkenődött az ezüst felületen. Az alkoholos filcet sajnos nehezen lehet lemosni.



Karácsony után az OBI-ban vettem Pattex ezüstöt, majd fekete szigetelőszalagot, és itthon a meglévő ezüstökkel munkához láttam. A lényeg az volt, hogy mindegyik típusból használjak, így változatos lett a mappa. Minden ezüstfajta közé fekete szigetelőszalag került, elválasztva a különböző fajtákat egymástól.




Az eredmény szinte egy teljesen új mappa lett, amelyet a karácsonyra kapott új táskámmal együtt fel is avattam. Persze az újfajta ezüstözés folytatódott, ugyanis az asztalomat is felújítottam ugyanezzel az arculattal:

Felújítás előtt



A régi, elkopott fedéshez újat adtam, de egy ezüst kivételével, mivel a Workzone márkájú sajnos elfogyott. Mindenképp a csíkos dizájnt szerettem volna az asztalomnál felhasználni.

Papírzacsi, új fejléc és háttérkép
A J.Pressben vásárolt sportzoknim papírzacskóját újrahasznosítottam és gondoltam, hogy megcsinálom újból ezt a különleges darabot. 2012-13-ban ugyanis már készítettem hasonlókat. Úgy döntöttem, hogy videón mutatom be az újrahasznosítást:



Ez egyben ötlet lehet azoknak, akik szeretnék meglepni szeretteiket bármilyen fontos ünnepnap alkalmából. Akár egyféle ezüst ragasztószalag is megfelelő lehet. Nem muszáj sokszínűt használni. Amit én rég „kivontam a forgalomból” az alumínium ezüst, mivel törékeny, könnyedén tönkremegy.

A benovelas.hu oldalam sem maradt ki az újdonságokból. Karácsonykor a menük címkéjét már cseréltem, illetve újévkor a fejlécet is megváltoztattam:


A fejléc teteje domború lett, amellyel emléket állítottam az egykori Árpád hídi metrómegállónak, ahol az oldalfal tetején piros domborúcsík volt látható. Ezt sajnos elbontották. Az új fejlécem vízszintes ezüst variációs „falakat” kapott, és a metróm csak egy bejáratnál látható. A másikon én vagyok, ki ezüst szürkén vagyok jelen városomban, weblapos metrómegállómban, a BENovelas állomáson. A 6-os vonalamon van egy BENovelas Television állomás, de nem ugyanaz, mint a BENovelas megálló. A fejléces lámpatesteket a budapesti 4-es metróból „hoztam”. A padlóburkolat szintén ezüstös.

A blogomban és a facebookos oldalamon is véget ért a karácsonyi hangulat. Új fejlécek és profilképek kerültek be. A benlacosta.blogspot-on „kőburkolat” került, mégpedig az Újpest Központ metrómegálló aluljárójából. A blogba fejlécet sajnos most nem tudtam betenni. Szerencse, hogy nem csináltam még meg, pedig tervbe volt véve.

Fontosnak tartom, hogy 2020-ban is folytassam mindazt, amelyeket az előző években. Megmutatni a világot enyhén auti szemmel, vagyis milyen egy Asperger szindrómás fiú világlátása, véleménye a dolgokról és még sorolhatnám. Hisz ezzel nemcsak magamnak, de másoknak is segítek, mivel egy kívülálló bepillantást nyerhet egy másképp gondolkozó ember világának darabkáiba. De nem a teljesbe.


BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.