2018. december 4., kedd

BENovelas ADVENT


Csendesen lezajlott az év első adventi vasárnapja. Hetekkel korábban már tervezni kezdtem az idei karácsonyi dekorációkat, viszont mindenképp meg akartam várni a decembert.



Ezüstház
A black Friday akciót kihasználva újabb 50 méteres ezüst Scapa ragasztószalagot rendeltem, mely csak 3000 Ft-ba került kiszállítás nélkül. Én eddig ebből az ezüstből mindig 4000 Ft értékben vásároltam a Média Marktban. Az áruház weboldalán viszont ezer forinttal volt olcsóbb, de ha beleszámítjuk a kiszállítási díjat, akkor árban ugyanott vagyunk. A black Friday kivételes eset volt. Nos, miután kihozták a ragasztószalagot, kibontottam a dobozt, majd abból elkezdtem készíteni egy házacskát, melynek egyik oldalát kivágtam, a másikat pedig adventi oldalhoz használtam fel. Mindenképp ezüstös bevonatú házat akartam csinálni.










A háztetőt megmaradt kartonpapírokból készítettem, majd jött a kibélelés. Nagyon jól sikerült. Lujzim ámulva nézte, ahogy készül a házacska. Nemcsak karácsonykor, de az év többi szakaszában is használható lesz. Külön egy este megcsináltam az adventi naptárhoz szükséges elemeket, majd gyurmaragasztóval óvatosan felhelyeztem az ház falára. Kis fatáblát is tettem a ház teteje alá, melyet ezüst ceruzával színeztem ki, majd zöldcsillámos zseléstollal írtam rá a BENovelas Navidad feliratot, melléje a monogramommal. Kár hogy már nem lehet kapni csokis, pop-corn és fahéjas illatú zseléstollakat. Nagy sláger volt nekem annak idején. 700 Ft-ba kerültek és szerettem velük rajzolni, színezni. Még tuttifrutti illatú zseléstollam is volt. A tűzpiros fahéjas illatú jól jött volna idén. 


 A számos csillogó ezüstkartonlapkákra arany ceruzával véstem rá a számokat, majd a keretszerűen körberajzoltam. Hasonló módszert alkalmaztam, mint a karácsonyi tábla esetében, amikor is a betűket színeztem. Az ezüst és arany ceruza remek fára, papírra. Nem hagy nyomot a kezemen, ráadásul pénzt spóroltam általuk. Sajnos egy arany és ezüst lakkfilc elérheti az ezer forintot is. Az arany és ezüst ceruzáknak más a szaga. Az arany cerka illatáról Mariah Carey 2002-es Charmbracelet című kazettája jutott eszembe, amelynek papírja arany bevonatú volt és annak szaga megegyezett az arany ceruzáéval.  

Ezüstös adventi koszorúm 2018.


Mivel a korábbi ezüstös adventi koszorúm édesanyámnak adtam, így újat készítettem. Itthon volt egy rég vásárolt szalmakoszorú, amelyet Scapa ezüsttel vontam be és egyúttal elhasználtam a maradék arany és ezüst kontúrmatricáimat is. Idén megfogadtam, hogy nem veszek már, mert az elmúlt évek során rengeteg halmozódott fel. A nagy mennyiségű maradékokat külön elhasználgattam az idei decemberi BENovelas magazinomba, majd az új koszorúmra. Eleinte a kisebbet akartam újrahasznosítani, de nagyobbra volt szükség. Felhasználtam mindent, ami maradt, és ami volt itthon.



Az adventi gyertyák közül sem akartam újakat venni, ezért elfogyott wc papír gurigából vagdostam gyertyaformájú alapot, majd azt is bevontam ezüsttel. Hagytam direkt ragacsos részt, hogy könnyedén rárögzítsem a koszorúra. A gyertyaalap tetejét újabb ezüsttel fedtem le, mely egy meggyújtott gyertyára hasonlított. Köztudott, hogy a viasz olvad, és idő után égéskor gyűrött formát ölt.  



Az eurós boltban 145 Ft-ért ezüst boákat vásároltam, melyekkel kidekoráltam a CD-s polcom. A lemezgyűjteményem megérdemli a kényeztetést.

A polcosvillám is félig készen van. Karácsonyig még el lesz külön rendezve minden. Kaptam egy karácsonyi ledes, csillagos égősort, amelyet még aznap fel is tettem. Régóta szerettem volna visszahozni egykori polcos villám fényes hangulatát.



Hangulatos, enyhén sötétes fényt ad, mint az egykori csöcslámpás orosz metrók. 

 Kipróbáltam a ledes mécsest. Először egy fehéret, majd 4 db-os ezüstöset vásároltam. Ezeket tettem a gurigás alapok tetejére.

Hangulatos fényeket varázsoltam a BENovelas Advent során. A napokban folytatom a szobám karácsonyi díszítését.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.