2018. december 20., csütörtök

CD AJÁNLÓ: LAURA PAUSINI: FATTI SENTIRE ANCORA KÖNYVMAGAZIN


December 7-én jelent meg Laura Pausini idei új albumának, a Fatti Sentirének a kibővített, extra kiadása a Fatti Sentire Ancora, amely különböző módon lett forgalmazva. Amikor tavasszal megvásároltam az új albumot akkor figyelmes lettem egy jelzésre, mégpedig az ½ számozásra. Most már értem, hogy mit is takart, ugyanis az énekesnő régóta tervezhetett egy extra kiadványt az év végére. A 2/2 be is jött.

A Fatti Sentire Ancora spanyolul is kapható, mégpedig Hazte Sentir Más címen, de azt sajnos nem tudtam beszerezni. Eredetileg úgy akartam megvásárolni, de nem volt elérhető. Korábban azt hittem, hogy Laura Pausini az idei koncertjét kiadja CD-n is, de aztán megtudtam, hogy a Fatti Sentire lesz újra kiadva, de egy extra duett számmal, amelyet Biagio Antonaccival énekel. Ez a dal nem más, mint az Il Coraggio di andare (Fatti Sentire). Készült is a dalnak egy hangulatos videóklipje:


Ez a szám nagyon közel áll a szívemhez, illetve a La Soluzione, amely Laci barátomat juttatja eszembe. A Frasi a metá és a Fantastico című dal egy ún. hangulatjavító muzsika, amely buzdít és erőt ad. Szintén slágereknek számítanak nálam az idei évből. Az extra CD mellé az idei Circo Massimo koncertjének anyaga is megtalálható dvd-n, amely egy papírtokos dobozban van a CD mellett. Persze úgy is lehet kapni a Fatti Sentire Ancorát, hogy olaszul és spanyolul is kapható együtt, kibővítve a duettes változatokkal, de úgy is forgalmazzák, hogy a kibővített olasz változat mellett a koncertes dvd is benne van a műanyag tokban. A könyvmagazin változat így néz ki.





 


Készítettem egy unboxing videót is, amiben megmutatom a kiadványt. 

Poszter is volt benne, amelyhez egy könyvjelző is tartozik. Le lehetett szedni az újságból, de előtte behajtottam, hogy könnyebb legyen a művelet. A posztert kitettem a CD polcom felett a falra, alá pedig a nagy könyvjelzőt. 


A Fatti Sentire Ancorát mindenképp szerettem volna, mert Laura Pausini nem lépett fel Magyarországon és szerettem volna megnézni az idei koncertjeit, melyeket különböző országokban adott. A könyvmagazin nagyon szépen össze van állítva. Egy 100 oldalas képes beszámoló a Fatti Sentire készítéséről, illetve olyan fotókat is tartalmaz a kiadvány, amelyek a neten nincsenek fent. Akad néhány olyan kép, amely a nagyítás során elkockásodott, de ezek semmiségek. Bőséges tartalom, csodás színek, remek információk vannak ebben a limitált kiadású könyvmagazinban. 

A dvd kiadás
A vásárlás estéjén megnéztem a koncertes dvd-t. 2 óra 18 perces volt. Egyszerűen szenzációs volt az egész! Nagyon tetszett! Új és régi dallamok csendültek fel vegyesen. A Circo Massimo koncert első felének végén felléptek mások is, majd az előadás folytatódott Pausinivel. A zenék mellett a gazdag színvilág tetszett nagyon, főleg az, hogy volt élet ezen a koncerten. Vidáman ültem és együtt énekeltem Laurával és a rajongókkal. Egy ilyen Pausini koncert annyira drága, hogy a magyarok nem tudnák megfizetni. Én sem. Túl sokba kerülne. Ezért is nem jön Magyarországra. Ugyan az új albumokat be tudom szerezni, de egy Pausini koncertre drága mulatság lenne elmenni. Épp ezért nagyon örültem annak, hogyha dvd-n is, de meg tudtam nézni egy egész és nagyon színvonalas koncertet. A Fatti Sentire Tour 2018-as előadásokból láttam az év során videókat a youtubeon, de azok nem nyerték el a tetszésem. Ez a dvd viszont nagyon is! Ami nem tetszett az, hogy egyes dalokat Laura Pausini rövidítve adott elő, és volt olyan, amelyet más stílusban énekelt. Akadtak számok, amelyek megújult stílust kaptak és nagyszerűen el lettek találva. 


 

 










Pár kép a dvd-ből. Látható, hogy mennyire sokszínű volt a koncert. Ha összehasonlítom a 2009-es koncertválogatással, ez sokkal másabb. Ezt az újat sokkal jobban élveztem. A 2 óra 18 perc alatt bizonyos dalok közben elérzékenyültem, mert sok emléket hozott fel bennem. A többiben nevettem, „kitomboltam magam”. Volt egy nagyon vicces jelenet amikor egy rajongó félmeztelenül lépett a színpadra. Testére Laura Pausini dalszöveg és címek voltak ráírva filctollal. Tetszett nekem, jót nevettem, mert vicces volt ez a jelenet. A koncert vége volt a legfergetegesebb, bár már kifáradtam a sok „tombolástól”. Mindenképpen megnézem újból a napokban, karácsonykor, két ünnep között, szilveszterkor és 2019-ben is! 

Laura Pausini idei albuma latin Grammy díjat nyert, amelyet megérdemelt, mert nagyon szuper albumot készített. Idén 25 éves az énekesnő zenei karrierje.

A Fatti Sentire Ancora elérhető a spotify oldalon:
(deluxe)

(normál)

A La Soluzione (La Solución) című duettverzió külön ajánlom, melyet csak megédesít Carlos Rivera hangja.


A Fatti Sentire Ancora könyvmagazin megrendelhető ezen az oldalon:
https://www.facethemusic.hu/pausinilaura/cd/fatti-sentire-ancora-the-magazine-wdvd-ita6730775.html

 Vegyétek, hallgassátok, szeressétek! :) 

BEN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.