2018. november 9., péntek

CD AJÁNLÓ: HALLOWEEN 2018 FILMZENE


Az idei Halloween filmnek zenéje az amerikai bemutatójának hetében jelent meg. A Sacred Bones kiadó jóvoltából nemcsak CD-n, de különböző színben bakelit lemezen is kereskedelmi forgalomba került. Én a CD változatot vettem meg, amely papírcsomagolásban volt.





Amikor elmentem a lemezért akkor a boltban megláttam a bakelit kiadást is. Lefotóztam, hogy eltegyem emlékbe. 

Az eladó mondta, hogy narancssárga vinil kiadás. Az interneten szinte csak a bakelit verzióról lehet bővebb információhoz jutni. Vannak, akik megvették és feltették a youtubera:


Az új Halloween filmzene nagyban eltér a többitől, mert nem ismétlődnek folyton a számok, mint a korábbi filmzenei albumokon. Vannak ugyan kisebb ismétlések, de nem vészesek. Korábban a youtubeon hallgattam meg az összevont filmzenei lemezt és nagyon megtetszett. Eleinte nem akartam megvenni, de amikor a sógorommal láttam a filmet, akkor mindkettőnknek nagyon bejött a zenéje. Nagyon régen nem vásároltam már olyan filmzenei albumot, amely instrumentális. Az első ilyen CD-t 2004-ben vettem meg. Ez volt a Briliáns csapda zenéje, amely akkoriban 5900!!Ft volt. Aztán még a nagy Sikolyos rajongásoknak köszönhetően megvettem a 2-3. részének zenéjét. A 3.-nak két részes CD-je volt. Az első egy erőszakos metál stílusú, melyet aztán eladtam, mert nem szeretem az ilyen zenéket. A másik egy Marco Beltrami féle instrumentális CD volt, ami viszont már tetszett. Amikor István barátommal 2006-ban megnéztük a Motel című filmet, akkor annak is megtetszett a zenéje. Megvásároltam azt is. Azután már csak a nővéremnek vettem ilyen típusú instrumentális filmzenei albumot, a Leánygyöngy füllbevalóval-t.


Nagy ereklyének számítanak a korai években kiadott horror, illetve másfajta filmzenék, mert egy idő után már nagyon nehéz beszerezni őket. Van, amikor már egyáltalán nem lehet, mert az adott kiadók előbb vagy utóbb kitörlik a katalógusukból. 


Az idei Halloween filmnek a zenéjét is rendelni kényszerültem, mivel a hazai Média Markt üzletekben egyáltalán meg sem jelent a termék. Épp úgy, mint anno 2006-ban a Motel filmzene sem volt elérhető. Hála a rendelés lehetőségének be tudtam szerezni a Halloween filmzenéjét, amely egy papírdobozos kiadványban volt kapható. Abban pedig a műanyag tokos CD. Az egyetlen, amit keveselltem benne az, hogy csak kétlapos volt a CD füzet. Maga a filmzenei korong nagyon tetszett, mert Michael Myers van rajta és persze a CD tartalma is. J



 Ha egy instrumentális filmzenei albumot hallgatunk, akkor nevezhetjük akár egy ún. modernkori komolyzenének. Teljesen mindegy hogy félelmetes, megindító vagy éppen más.


Aki szeretné megrendelni a lemezt az alábbi linken megteheti:

Halloween rajongóknak kötelező darab! :D

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.