2022. október 27., csütörtök

MŰVÉSZETTERÁPIA (OKTÓBER)

Október 27-én volt a hónap utolsó művészetterápiája. 31-én nem lesz, mert Halloween van és munkaszüneti nap. Nagyon sok mindent készítettem ebben a hónapban is. Arra gondoltam kiválasztom azokat az alkotásokat, melyeket szívesen megmutatok. Vannak persze olyan képeim melyek személyes jellegűek.










Megmutatom, hogy készült az utolsó Halloween film rajzos plakátja, a színházi reklámplakát, ill. hogyan alkalmaztam a falevélre festés technikáját. Zsuzsánál nagyon jól érzem magam, mert annyira nyugalommal áraszt el az ottani légkör. Picit feszélyez az osztályokról lejáró betegek látványa, hisz ők bent fekvősek, de nem veszélyesek. Ha azok lennének, nem mehetnének le alkotni. Kicsit olyan hangulat uralkodik a művészetterápiás teremben, mint a Toprongyozó előadásban. Sok emberi problémát ismerek meg. Zsuzsa nemcsak az alkotásban segít másokon, hanem beszélgetni is szokott a többi pácienssel. Nyílván, amiket hallok ott nem oszthatom meg a neten. Köt ugyanis egy titoktartás. Tiszteletben tartom más magánéletét. Minden ilyenfajta csoportban ezek a szabályok. Bármit hallunk a másik gondjáról, bajáról, nevéről és magánéleti nehézségeiről csak ott hangzik el. Én csakis a saját alkotásaimat mutatom meg, abból sem az összeset. A művészetterápia alatt háttérben kellemes relaxációs zenék mennek. Zsuzsának említettem, hogy elkészült az első része legújabb sorozatomnak, amiben művészetterápiát adok a másiknak. Mindenképp megmutatom neki.

A művészetterápia 9:30-tól 11:30-ig tart. Mindig segítek Zsuzsának az elpakolásban, az asztalok letörlésében, hogy neki ne kelljen tovább bent maradnia. Zsuzsa másik kórházban is tart művészetterápiás foglalkozásokat. Én is meghallgatom a terápia alatt az embereket, némelyiknek tanácsot is adok. Vannak, akik jól vannak, de bent kell lenniük. Van, azonban aki nagyon súlyos lelki állapotban van és előfordul az, hogy Zsuzsának kell felkísérnie a beteget az osztályra. Addig én vigyázok a teremre. Vannak visszatérő betegek is akik korábban bentfekvősek voltak. Én is ilyen vagyok. 2011-ben két éjszakát töltöttem bent és akkor ismertem meg Zsuzsát.

Novemberben folytatódik a művészetterápia és akkor már a karácsonyi előkészületeket fogok elkezdeni.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.