2022. október 8., szombat

EGY ESŐS MODELLFOTÓZÁS

Dezsőékkel újból elmentem fotózásra október 1-én, szombat délután Óbudára. Régen voltam a Fő téren. Ezen a helyen van a legszebb karácsonyi vásár, ahol tavaly is voltam. A Fő tér hatalmas és itt is találhatóak álomszép gesztenyefák, melyek hullatják terméseiket.




Sokan eljöttek a fotózásra. Dezső egy fiatal modellt hozott magával és lefotóztuk őt mindenféle pozícióban. A speciális gépet nem szerettem meg most sem. Egy kiállításra Dezső szerint alap, hogy rendes fényképezőgépes fotót állítsunk ki. Eszembe jutottak Csoszó Gabriella szavai, amikor azt mondta, hogy lehet gép vagy telefon, a kép akkor is kiállítható lehet. Kérdés persze mekkora méretben szeretnénk. Mert ha nagyon óriás változatban, akkor viszont tű éles, speciális gépes munkát kell kiadnunk a kezünkből. Az eddigi kiállításaim során legtöbbször a nagygépes fotóim kerültek bemutatásra, melyeket hatalmas felbontásban nyomtattak ki.










































A modell nevét nem tudom, mert elfelejtettem. Ám azonban jó képeket készítettem és megvoltak a szükséges hangulatos hátterek. A lány arca érdekes volt. Kicsit emlékeztetett Rosangelicára, akit Sonya Smith alakított a sorozatban. Olyan göndör haja volt. A fotózás közben eleredt az eső is, de szerencsére ez nem okozott senkinek sem bajt. Még nekem sem. Kipattant fejemből az ötlet, hogy ezt a modellt felhasználom a legújabb sorozatomhoz, a Magányos szívekhez. Egy nagyon érzelmes telenovellát szeretnék írni, amely egy autista lányról szólna. A fotózás során egy autikék fátyol is szerepet kapott, amelyet felhasználtunk a munkához.







Mindenfajta mozdulatban lefotóztam a lányt miközben lengette a kék fátylat. Mintha szabadulni akarna az autizmus fogságából. Persze a lány nem autista, csak a fotón adok neki történetet. A Duna parti fotózás alatt lemerült a nagygép, de a telefonommal folytattam a munkám. Rengeteget fényképeztem és komoly gyűjteményt állítottam össze. A nagygép szín és fénybeállításai során mindig akadályokba ütközök. Nehezen megy sajnos és eléggé nagyfalat ez nekem. Egyetlen óra alatt kiválogattam a képeket és összeállt a fotógaléria. Dezső azt mondta, hogy decemberben lesz egy kiállítás. Nagyon várom már. És azon a helyszínen ahol az óbudai fotós klub ünnepségeket szokott tartani. Ez nagyon jó, mert nagyon szeretem azt a helyet. Remélhetőleg már lesz vásár, churros, kürtöskalács és természetesen finom aprócska pogácsák is.

Találkozás egy rajongómmal

A fotózás után arra gondoltam, megnézem azt a romos épületet ahol Szedunka Judit él. Leszálltam a HÉV-ről és összefutottam egy telenovellás rajongóval, aki szokta olvasni a blogom. Beszélgetni kezdtünk. Téma volt az is, amikor 2020-ban Soproni Ági házában voltam. Dani szereti ezt a témát és megkérdezte, hogy milyen élmény volt ott lenni. A srác elkísért engem ahhoz a romos házhoz, ahol Jutka van, mert tudni akartam mi van vele. Persze ehhez nagy bátorság kellett. Mikor az épülethez értünk nem volt senki. Le volt zárva. Azt hiszem a trollok elérték, hogy Juci meneküljön onnét a barátjával. A neten évek óta nyomon követem Kaffka Merci és Szedunka Judit kalandjait, amelyhez a linzi Sodi is beletartozik. Tavaly év végén mindhárman együtt éltek, de olyan botrányosan zajlott az életük, hogy a rendőrség napi szinten kiment hozzájuk. Sajnos Sodi élő adásban bántalmazta is Jutkát. Épp úgy, mint a Merci. Jutka és Merci korábban még albérletben laktak, de annyira eldurvult a helyzetük az alkoholizálás és a sok botrány miatt hogy az utcán végezték. Mercinek mindene a live, az egész életet kiteregeti. Nemrég ő megtalálta Jutkát abban a lepukkadt épületben ahol megsérült a lába, mert belerúgott egy üveges micsodába.





A ház elhagyatott volt. Dani és én nem találtunk bejáratot. Végül abbamaradt a keresés. Danival beszélgettem a telenovellák jelenlegi helyzetéről, ill. arról, hogy a török sorozatok mennyire előtérbe kerültek. Szó esett arról is, hogy Gaby Spanic régi sorozatából a Nincs hozzád hasonlót meg kellene venni. Az tényleg jó lenne, mert szeretem a Venevision sorozatokat és számos remek színész játszik benne. Pl. Fabiola Colmenares aki gonosz. Eduardo Luna, Miguel de León is. A Romanticán leadták, de csak a feléhez készült szinkron és nem abban az időben ment, amikor néztem a csatornát. Nekem ez kimaradt sajnos.

Danit elkísértem a buszig, majd hazaindultam a Bogdáni útról. Szerencsére nem volt nagy eső, de az ég eléggé be volt borulva. Dezső szerint lesz még majd fotózás, de nem tudni pontosan mikor és hol.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.