2021. július 12., hétfő

FÖLD ALATTI JÁTÉKBÁR

 

István barátomat elvittem arra a helyre, ahol múltkor egy társasággal társasoztam. Vault 51 a neve. Nagyon látványos és hangulatos a hely. Aki lemegy, úgy érzi, mintha egy föld alatti dimenzióba lépne be.

A Nyugati pályaudvart lezárták és sajnos a vonatok csak Rákospalota-Újpestről indulnak. A Lehel tértől indultam a 3-as metróval Újpest-központig, majd onnan a 12-es villamossal Rákospalota –Újpest vasútállomásig. Érdekes környék, sosem jártam még pesti fejjel errefelé. Anno Rákospalóta-Újpesten igen, de akkor a 121-es busz vitt ki oda. Újpest érdekes, de az a két tannyelvű gimnzáium zöld ablakú épülete kissé bizarr volt számomra. Istvánnal elindultunk a bár felé. A Vault 51 egy ún. game bár, ahol lehet játékjegyet venni és igénybe vehetőek a játékos szolgáltatások. Ezek a társasjátékok nekem sajnos túl nehezek, nem tudom őket megérteni. Sajnos első alkalommal nem éreztem jól magam a társaságban, el is mentem, de a bár nagyon megtetszett és el akartam Istvánt vinni ide.
























Az első alkalom során felmértem a terepet. Kicsit olyan volt az egész, mintha egy sci-fiben lettem volna.

Második alkalommal már jobb volt a kedvem. Istvánnal a pinceszerű bárrészre mentünk, ahol nem volt körülöttünk senki. Sajnos kimaradt egy újabb hónapnyi találkozó, mert a haverom túlórákat vállalt be és ezekről, ill. sok más dologról is szó esett. István és én a közelgő születésnapjainkról is beszélgettünk. Reméljük, hogy a vírus nem fog közbeavatkozni.














A pinceszerű bárrész ilyen. Kicsit olyan Júdás asszonya feelingje volt. Megkóstoltam a bár hamburgerét, amely kicsit hasonlított a mekis változathoz, ám ez sokkal tartalmasabbnak bizonyult. A fűszeres hasábburgonya is szenzációs volt!

Csontvázak, társasjátékok és nagyszerű hangulatok fűszerezték meg az estét. Istvánnal sietnünk kellett, mert mivel a Nyugatiban nincs közlekedés, így visszakísértem Rákospalotára. Villamossal ezután visszasiettem Újpest-központ felé, és egy lélek sem volt a járműveken.







Szellemváros hangulat uralkodott. Az utolsó metró miután beért az állomásra, rögtön indult is. Olyan jó volt amikor senki sem tartózkodott a szerelvényben, így futkározhattam kedvemre, de mellette odafigyeltem, nehogy kárt tegyek. Sok a vandál, akik nem tartják tiszteletben a köztulajdont.

A Lehel téren az M3 busz nem volt már, így gyalog indultam a Jászai Mari tér felé. Kissé eltévedtem, de nem volt vészes, mert sejtettem merre kell menni. Olyan volt az éjszakai világ, mint egy krimiben. A kirakatok múzeumi hangulatot sugároztak. Be lehetett lesni szinte mindenhová. Az utolsó 2-es villamost is épp, hogy elkaptam. Haza tudtam érni.





A Nyugati lezárása hatalmas érvágás, mert OK, hogy karban kell tartani, de nem egy teljes hónapon keresztül. Főleg nyáron, amikor nagyobb a forgalom.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.