2021. július 2., péntek

DEMJÉN KONCERTEN

Néhány héttel korábban a nővérem kitalálta, hogy családostul elmehetnénk az idei év első Demjén Ferenc koncertjére, amelyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendeztek meg 2021. június 29-én este 20 óra után.

A kánikula nem enyhült sajnos, de szerencsére hajóval indultunk az előadásra, amely a Vígadó tértől indult az 5-ös számú kikötőből. Nem voltak sokan a fedélzeten és hátul, a szabadban foglaltam helyet, hogy fotózhassak és videózzak.

















18:45-kor indult el a hajó és elhaladtunk a jelenleg felújítás alatt álló Lánchíd alatt és a kedvencem, a Margit híd alatt is. Összesen 3x állt meg a hajó, mert útközben jöttek még utasok. A Margitszigeten már sokan voltak, mert teltházas előadás volt a Demjén koncert. A nézőtér teljesen tele volt és védettségi igazolvánnyal lehetett belépni.  




Korábban érkeztünk meg, és volt idő egy fagyizásra is. Emlékszem legutóbb akkor voltam itt, amikor a Cirkuszhercegnőt adták és akkor az eső elmosta az előadást. J




Most szerencsére nem volt eső. Telefonom készenlétben állt és sokat fotóztam és videóztam. Este 20:00-kor egy régebbi rádiós műsorvezető köszönt a közönségnek, majd retró slágereket nyomott DJ-ként. Ezután néhány Demjén dal is felcsendült felvételről. Utólag kiderült, hogy ezek nem voltak benne a koncertben. Ez volt a De nehéz az iskolatáska, a Most kell eldöntenem és még egy-két dal. 20:18-kor lépett Demjén Ferenc a színpadra és elkezdődött az előadást. Néha tartott szünetet és közben mások énekeltek helyette 1-1 számot.






Gyermekkoromban volt egy koncertes Demjén kazettám édesanyámnak, amelyet nagyon szerettem. A mostani előadáskor olyan számokat is előadott az énekes, amelyet még nem ismertem. Láttam, hogy a nézőközönség mennyire szereti Demjént. Főleg az édesanyám, akinek ez volt a harmadik lehetősége, hogy kedvence koncertjére jöhessen. Az előző két alkalom során az Arénában volt ott, most az egész családdal velünk a harmadikon. Én is élveztem a koncertet, de nekem a romantikusabb számai tetszenek Demjéntől.


2 órás volt a koncert és a végén sokan felálltak. A vonat nem vár alatt rengetegen vonatosdit játszottak, amit nagyon viccesnek tartottam. Főleg az idős korosztály csinálta ezt, de meglepett, hogy fiatalok is mennyire élvezték a koncertet, holott más dimenzióban nőttek fel. Igazi buliszerű hangulat alakult ki. Demjén Ferenc nagyon meg volt hatódva attól, hogy annyian megnézték őt és énekelték a dalait. Az énekesen látszott, hogy támogatni kell, mert nagyon rossz az egészségi állapota, így folyton ott vannak körülötte, hogyha bármi baj van, akkor ott legyen közelben a segítség. Már 75 éves az ország Rózsija, hisz Demjén Ferencet mindenki Rózsinak nevezi. J A Duna TV anno leadta a Hetvenkedem születésnapi Arénás koncertjét, amelyet még tavaly a szüleimmel néztem meg. Nagyon jó előadás és simán megjelenhetne dvd formátumban. Kicsit olyan az a koncert, mint Alejandro Sanz: +ES+ koncertje, ami szintén egy jubileumi előadás, csak az énekes Más albumnak a 20. évfordulójára rendezett nagyszabású koncertje.

A koncert után ismét hajóra szálltam a családdal, majd azzal indultunk vissza a Vígadó térre. A fedélzeten már voltak emberek, de szerencsére ez volt akadálya annak, hogy újabb videókat és képeket készíthessek.






Kicsit bekavart a szél és néha elhomályosult a felvétel. Este macerásabb a fotózás és a videózás, de nem volt szerencsére olyan vészes. J Nagy kaland volt az esti hajózás, főleg amikor az aranyló Margit híd alatt haladtunk el. Eszembe jutott a 2019-es Hableány katasztrófa, amikor egy nagyhajó nekiment a kishajónak és az sok áldozattal járt. Szerencsére azonban nem volt mögöttünk egyetlen hajó sem.

Demjén Ferenc visszatért a zene világába. Meg is jegyeztem magamban, hogy ő a haláláig akar énekelni. Annyi betegeskedés ellenére is képes volt rajongói elé állni és slágereit adni rajongóinak. A hangja sem változott, csak picit mélyült. Mint Ricardo Montanernek. De ez a korral jár. Nagy élmény volt nekem ez a Demjén koncert, főleg 2 év után, mivel 2020-ban két koncertre is el szerettem volna menni az Arénába, de a koronavírus miatt lehetetlen volt. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon hasonló színvilág és hangulat volt, mint az Arénában. Eszembe jutottak a kedvenceim. Alejandro Sanz 22 év múlva lesz 75 éves. Vajon őt is kísérgetni kell majd? És Laura Pausini? 22 év múlva 69 éves lesz. Változnak az idők és ilyenkor, főleg a nehéz időszakokban mindig szükség van a szép zenére. A kedvenceinkre hogy feledtesse velünk aktuális bajainkat, szomorúságunkat. Mert kedvenc slágerzenéink nem öregszenek meg, hanem ha régi és új változatban is, de örökké velünk maradnak, CD-n, kazettán, DVD-n és bakelit lemezeken. 

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.