2021. június 8., kedd

ZENEAJÁNLÓ: RICARDO MONTANER: FE (HIT)

 

2 év után új Ricardo Montaner album jelent meg, de ezúttal sajnos CD formátumban nem adták ki, hanem csak digitális platformon, MP3-ban. Eléggé szomorú lettem emiatt, mert az új album ugyanolyan jól meg lett csinálva, mint az elmúlt évek lemezei.


magyar nyelvű "plakátom"

A FE (Hit) egy különleges dalokból álló album. Május 31-én, hétfőn jelent meg. Ricardo Montaner ezzel dalcsokorral fejezi ki Istenhez való kapcsolatát, szeretetét. Az album elkészítésében részt vett a családja is. 11 számból áll a FE, amely a youtubeon is elérhető MP3 és videóklip formájában. Az egyik dal, a La Gloria de diós új feldolgozást kapott, melyben Ricardo Montaner lánya, Evaluna énekel. Tavaly karácsony előtt az Amén című dal került ki a netre, mely szintén a FE-hez tartozik. Nekem három dal tetszik nagyon. Az első az Alleluja, a Canto és az Alabanza.

A Canto kifejezetten tetszik. Könnyű spanyolul elénekelni és tervezem magyarul is feldolgozni. Ebben a dalban Ricardo Montaner énekel a mennynek, a napnak, a szélnek és a Napnak.

Canto, le canto le canto le canto al cielo (Énekelek, énekelek, énekelek, énekelek az mennynek)

Canto, le canto le canto le canto al sol (Énekelek, énekelek, énekelek, énekelek a napnak)

Canto, le canto le canto le canto al viento (Énekelek, énekelek, énekelek, énekelek a szélnek)

Canto, le canto le canto le canto a dios (Énekelek, énekelek, énekelek, énekelek Istennek)

Csodálatos szám! Megvan benne minden érzelem, hangulat és nyugtató hatás. Rengeteget hallgatom, és dúdolom magamban. Ha jól értelmezem az énekes most vette el újból a második feleségét, akivel boldog házasságban él. Együtt van az egész család. Tavaly a kis Evaluna, aki ma már nagylány, férjhez ment, és 2 évvel ezelőtt Ricardo Montaner egyik klipjében a Te Adoraréban bemutatta a két szerelmest. Ez a dal a 2019-es Montaner című lemezen van, amely a tavalyi sorozatomnak az Almendrának a második főcímdala. 

 

Az Alleluja a jegesben játszódik. J A szám simán elmehetne karácsonyi dalnak. Lenyűgöző a havas táj és a hegyek. J Montaner itt is a családjával van. A dalnak szintén nyugtató hangulata van és egy ún. fohász Istenhez.

Az Alabanza az album utolsó száma. A videóklipben a hullámzó vizet és a csodálatos tájat láthatjuk. Amikor hallgatom ezt a számot akkor olyan érzésem támad, mintha mellettem állna egy láthatatlan lény, aki a lelkemre teszi a kezeit és gyógyító hatást már rám. Utána pedig azt érzem, hogy minden rendben lesz, csak bíznom kell jobban magamban és abban is, hogy lesznek még jobb idők. A videóklipben látható horizont pedig a jövőt mutatja meg, ami csodákat, szép meglepetéseket tartogat számomra.

A FE számomra egy megváltás és mentőöv. Mintha Isten tudta volna, hogy mikor jön el a következő hullámzó időszakom. Megtörtént az a lelki bajom egy csoporttalálkozón, a kezdődő megfázás, de rá két nap múlva megjelent a FE. És az album megmentett, feltöltött erővel! Amiatt viszont szomorú vagyok, hogy nem fog megjelenni CD-n, mert ott lenne a helye a többi Montaner lemez mellett a polcomon. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy a latin zene mennyire jóságos, kellemes és milyen jótékony hatással van az érző lélekre. A latin zene iránti szerelmem sosem múlik el. 

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.