2021. június 23., szerda

20 ÉVE JELENTEK MEG

20 éve, 2001-ben is hasonlóan forróság volt, mint most. Emlékszem arra, hogy két zenei újdonság jelent meg akkoriban. Az első még nyár elején, amely a BON-BON: Irány a légió volt. A másik, pedig már a nyár közepén, egy akkori újabb Ally Mcbeal filmzene, a For Once In My Life.

Közel voltam a 15. életévemhez és akkoriban még csak a kazettás korszakom éltem. Nagyban zajlott a Natalia Oreiro, Zámbó Jimmy és Enrique Iglesias láz bennem, és álmodoztam, mint mindig. Túl voltam a bejárogatós pszichiátriás időszakon is, beköszöntött a forró és száraz nyár. A Bon-Bon-nak akkor jelent meg az Irány a légió című albuma, amelyet CD-n és kazettán árultak. A lehetőségeim a kazettát engedték, hisz az ezüst walkmanem volt csak és sokat hallgattam. J 2001 tavaszán egyéb Bon-Bon kazettákat is hallgattam, köztük a Csak a holnapnak élek című albumát, amely kedvencem lett tőlük. J 2001-ben Enrique Iglesias fekete-szürke kazettája mellett hatalmas sláger volt. Oldotta az akkor kialakult depresszióm tüneteit is.



Az Irány a légió! nyári albumnak minősíthető, amelyben megszokott módon megtalálható a Bon-Bon vidám és színes hangulata. A Bon-Bont pont azért szerettem meg, mert mosolyt tudott csalni kamasz orcámra, a dalszövegek pedig viccesek, szórakoztatóak és érzelmesek is. A Bon-Bon zenéje egyszerre tud vidám és szomorú is lenni. Az Irány a légióról a kedvenceim a Két lemezlovas, Rabod vagyok és az Örökre a szívedben. Az utóbbi egy Alphaville feldolgozás, amely közel áll a szívemhez, és mintha rólam szólna, a küzdelmemről és a gyermeki énemről. Mert az életem egy küzdelem, csata, háború, ha úgy vesszük! Egy valódi telenovella, amelyben én vagyok a főszereplő és a karakterek csak jönnek és mennek. Egy telenovella amely az autizmusromról és a melegségemről szól, ill. arról, hogy milyen kakukktojásnak lenni a számos átlagemberek között.  

Nagyon szép szám

2001 másik nyári slágeralbuma egy Ally Mcbeal filmzenei kazetta, a For once in my life, amelyen Vonda Shepard együtt énekel Robert Downey Jr.-al és Anastaciaval. Emlékszem teljesen véletlenül bukkantam rá a kazettára egy nyári délután, amikor a Westendben sétáltam és bementem a Média Marktba. Megvettem és nagyon örültem neki. J Az Ally Mcbeal sorozatot régebben néztem a nővéremmel, de csak az első évadot láttam. A zenéjét viszont nagyon szerettük. A tesómnak van egy barátnője, aki most Ausztráliában él és ő is szerette ezt a filmzenei sorozatot. A For once in my life-nak nemcsak a borítója, de a zenéje is tökéletes. Egy különleges válogatáscsokor, amelyen Vonda Shepard-ön kívül Sting, Tina Turner, Barry White, All Green, Chayanne és Tom Jones is énekel.




Ezen az albumon hallottam először a kedvenc Tina Turner számom, a When heartaches over című dalt, ami óriási kedvencem lett az énekesnőtől. 

A szám be is került a tavalyi zene éve válogatásalbumba. Chayanne zenéjén akkoriban csodálkoztam, mert ő latin zenei énekes és mellesleg ő adja elő a Napraforgó Lúciának (Girasoles para Lúcia) című sorozat zenéjét.  

A kazetta 2x volt meg. Először sajnos elszakadt, aztán újra megkaptam. 2003 nyarán aztán 4990 Ft-os áron megszereztem CD-n is. Nagy szerencsém volt, mert azután már egyre több Ally Mcbeal lemezt vontak ki a forgalomból. Csak a karácsonyi CD nem lett meg, csupán kazettán tudtam beszerezni, de azt is 2001 telén.

2001 nyarán vettem szintén kazettán Britney Spears első albumát, amely szintén tetszett, de az Ooops!...I did it again volt jobb.

Jó érzés visszahallgatni ezeket az albumokat 20 év után is, amely akkoriban nagyon nehéz időszak volt az életemben, de a zene mindig meg tudott nyugtatni, ha baj volt. Igaz, sokféle emléket idéznek fel, mégis a szépre szeretnék emlékezni. Azokra a pillanatokra, amikor a sok rossz mellett megéltem boldog a kevés, de sokat számító boldog időket is.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.