2019. december 2., hétfő

ADVENTI VAKÁCIÓ


Elindult az idei karácsonyi fényvillamos, amely már november 29-e óta viszi az utasokat. December 1-én, advent első vasárnapján a 2-es villamos vonalán utaztam a fényárban úszó csodavillamossal. Sajnos elég sokan voltak, de szerencsére felfértem rá. Belül csak a plafont tudtam lekapni. Kívül is csoda hogy rendes fotókat tudtam készíteni a karácsonyi villamosról.






A Jászai Mari téren a kis vágányon sokan álltak és nehezen tudtam normálisan fotózni, de aztán indultam vissza a Kossuth tér felé, ahol leszálltam és teljes képet csinálhattam a járműről. Sokkal nagyobb volt a tér és az emberek sem akadályoztak abban, hogy szuper fotókat lőhessek. Ha már a Kossuth téren voltam megnéztem a Parlament előtti karácsonyfát. Különböző színekben ragyogott. Nagyon hideg volt, eléggé lehűlt a levegő, de ennek ellenére újabb képeket csináltam. A jászolt is lefotóztam, ami a fa mellett volt kitéve.



A folytatásban megnéztem a pirossal kivilágított Lánchidat, majd azt is megörökítettem. Nagyon szép volt. Fel is mentem a hídra. Szerintem advent alkalmából raktak piros izzókat az ún. Jenőlámpákba. Vannak olyan lámpák, amelyeket Jenőlámpáknak nevezek, mert az ilyen alakú tárgyak ezt a nevet juttatják az eszembe.




 "Jenő" lámpák

Mikor visszaértem a 2-es villamos megállójába már jött is a normál jármű, amellyel hazasiettem. Útközben kiválogattam a fotókat a telefonomon. Este zuhany után pedig kezdetét vette az itthoni adventezés.



A kirakott képekre aggattam a korábban ablakban lévő égősorokat, mert a gázkonvektor miatt lehetetlen volt az ablakra rakni azokat. Alája betettem a tavaly vett kis műfenyőm, melyet feldíszítettem. A műfenyő alatt pedig két nagyobb követ raktam, melyet befújtam ezüst spray-jel. Ezeket kocakköveknek nevezek, mivel vékony kőtáblácskás, vagyis réteges kő, amely könnyen törik. A Nemzeti Színház környékéről hoztam el két darabot. Dekorhóval pedig megszórtam a fa környékét és elkerítettem a nőtincsi szintén ezüsttel befújt kis tobozokkal. Mellette pedig a piros-ezüst adventi koszorúm látható, amely a Halloweenes cukorkatartóra van téve. Advent utolsó vasárnapján ebbe a tartóba majd szaloncukrok kerülnek. A BENovelas Navidad pedig december 23-án este lesz.

A tavaly készített ezüst házikó is a helyére került, valamint a BENovelas Navidad tábla. A színpadon pedig majd a gyerekek ajándékai lesznek.

3 csomag dekorhavat vásároltam, melyből 2-t a karácsonyi sarokra, egy csomagot pedig a polcos villámba szórtam szét. November utolsó napjaiban már elővettem a karácsonyi díszeimet és kiválogattam azokat, amelyeket idén használok. Szerencse, hogy tavaly vettem újabb boákat, melyekkel kidekoráltam a polcos villám, a CD-s polcom. Ráadásképp ott vannak a hangulatos égősorok is, amelyek elemmel működnek. Olcsón fértem hozzá és rendkívül világosak. Ügyeltem idén is arra, hogy változatos legyen az elrendezés. Az ezüstös díszeim a polcosvillába kerültek, mégpedig a csillagos égősorokra aggatva.

 



A karácsonyi készülődés persze folyamatosan zajlik, de nem a pénzről szól nálam ez az egész, ahogy egyeseknél szokás. Pár apróságot kell csak vennem, rajzokat készíteni és képeslapokat nyomtatni. Mert idén ilyesmit ajándékozok. A karácsonyi hangulatú fotótáramból. J Lesz továbbá E-ajándék, vagyis virtuális képeslapküldés is. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.