2019. február 14., csütörtök

VALENTIN NAPI PÉNZMÁNIA


A Valentin napot nemcsak a szerelmesek napjának tartják, hanem a barátságénak is. Már néhány hete elkezdték az ünnep reklámozását és persze olyan drága ajándékokat kínálnak, amely véleményem szerint pofátlanul drága. Sok éve minden egyes ünnep, főleg a karácsony a pénzről szól. Szomorú! 

Az ilyesfajta reklámok erősen azt sugallják, hogy a mai világban csak az számít, hogy kinek mennyi pénze van, kin lehet élősködni. Maga a Valentin nap is az üzlet részévé válik. A facebookon rengeteg hirdetést látok, köztük Valentin napisat is. X szálas, tartósított rózsaszálak hengerdobozban 20-30-100 vagy akár 200 ezer forintért kaphatóak!!! Biztosan felteszitek magatokban a kérdést, hogy miért ilyen drága? Állítólag külföldi rózsákat tartósítanak. Mi magyarok nem tudunk rózsát termeszteni? Minek ez a rongyrázás? Ezek, és számos megválaszolatlan kérdésem van még a témával kapcsolatban. Csupán annyit tudok, hogy egyesek ebből jól meg tudnak élni. Na de ennyire pofátlanul, hogy egész vagyonokat elkérnek egy doboz, nem örökre szóló tartósított rózsadobozért? Nem beszélve a négyjegyű számos, négyessel kezdődő szállítási költségekről. 

Ha lenne is annyi pénzem, hogy megengedjem magamnak ezt a „luxust”, sem költenék ilyesmire. Azért, mert ha le szeretném nyűgözni a páromat, akkor saját magam készítem el az ajándékát. Tudom, régimódinak tűnök most a következő soraimban, de én így képzelek el egy normális Valentin napi estét:
Ha lenne párom, akkor magunk főznénk valami fincsi vacsit. Úgy rendeznénk el az asztalt, hogy apró szívecskéket nyomok, majd azzal szórnám tele az asztalt. Vennék illatgyertyát és beraknék egy romantikus CD-t. Nem az a lényeg hogy mennyit költesz a Valentin napra, hanem az, hogy mi tesz kettőtöket boldoggá! Ha ajándékról van szó, csokit, vagy más apróságot adnánk egymásnak. Fontos a valódi romantika és érzelem. 

Valentin napi szíveső
Készítettem egy különleges szerelmes alkotást. Hogyan is készült? Íme a videó:






Ezüst csomagolópapírt, ragasztószalagot és 2 féle színes lapot használtam fel. A szíves lyukasztó segítségével apró szívecskéket gyártottam, majd elkészítettem a szívesőt. J

Persze meglepően sokan lájkolják a rém sokba kerülő tartósított rózsák hirdetéseit. Vannak, akik képesek meg is venni ezeket a darabokat. Mintha ezen múlna egy kapcsolat. Az is lehet, hogy ez is egy megfelelési kényszer egyesek részéről. Ki tudja. A társadalmunkban akkora a társadalmi különbség, hogy már minimummá válhat az egy kapcsolatban, hogy egy nő a legjobbat akarja. Az ilyen boxos boltok pedig csak fokozzák ezt az angolos stílusukkal, mintha ez bármi értéket is képviselne. Egyszerűen a sznobság és a pénzéhség áll a háttérben. Az ilyen boltok olyasmit akarnak eladni az ostoba emberkéknek, amelyek ki tudja, meddig lesznek szépek. Ökökrózsaként árulják, de 6-8 hónapos szavatossági időt írnak. Akkor hol itt az örök? Mese ez tejszínhabbal.

Az a legszebb és egyedibb ajándék, amit magunk készítünk el. Elég az is, ha pár kedves sort írjunk a szerelmünknek egy szép kártyára. Akár egy általunk költött verset. Ha nagyon szeretnénk virágot adni a kedvesünknek, van olcsóbb hely is. Akár egy szál rózsa is megteszi, mellé egy apró csokoládéval. Mindenki maga döntse el, hogy akarja lenyűgözni és boldoggá tenni a párját.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.